Lebukott az új Hyundai Creta digitális műszerfala


A Hyundai Creta új generációja várhatóan jövő év elején mutatkozhat be Indiában, ám a drasztikusan átalakuló belső térről már most sikerült kémfotót készíteni.

A Hyundai Creta második generációja a 2020 elején Új-Delhiben megrendezésre kerülő Auto Expo kiállításon fog bemutatkozni Indiának, ám az egyik autós hírportálnak köszönhetően már most bepillanthatunk a vadonatúj modell belső terébe. Az autóról már korábban is szárnyra kaptak olyan pletykák, amelyek szerint az új Creta technológiai szintje lényegesen magasabb lesz, így pl. műszerfala teljesen digitális műszeregységet kaphat.


Ezek a pletykák most beigazolódtak, hiszen a legújabb kémfotók alapján megállapítható, hogy a Cretával szoros rokonságban álló kínai specifikációjú ix25 valóban egy digitális műszeregységet kap, amely egy teljesen fekete hangulatú utastérben egyértelműen látható és amit egy függőlegesen pozicionált középső érintőkijelző egészít ki. A képen a Creta üzemmód választóját is látni.  


A kémfotót valószínűleg az autó gyártósorán készíthette valaki. Ez pedig azt jelenti, hogy a következő generációs Creta, vagyis ix25 modell gyártása máris megkezdődött Kínában. Indiában egyelőre csupán nemrég kezdték meg az autó országúti tesztelését, ám a két autó formavilága láthatóan megegyezik majd a két piacon. A merész formai megoldások azonban valószínűleg nem mindenkinek fognak annyira tetszeni, mint az elődé, a belső tér azonban egészen kellemesre és előremutatóra sikeredett. 


A motortérben az indiai Hyundai Creta várhatóan ugyanazokat a motorokat kapja, mint a nemrég Indiában is piacra dobott Kia Seltos. Ez azt jelenti, hogy a benzines egy 1.5 literes, 115 lóerős szívómotor lesz, míg a dízelkínálat egy ugyanekkora 1.5-ös turbófeltöltéses  CRDi-ből áll majd, ami szintén 115 lóerős, viszont a benzines 144 Nm-es maximális forgatónyomatéka helyett 250-et ad le. Mindkét motorhoz hatfokozatú kézi sebességváltó jár, míg felárért egy CVT fokozatmentes automatát is lehet kérni.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését