A Hyundai tényleg repülő autókat tervez


A dél-koreai Hyundai csoport ügyvezető alelnöke megerősítette, hogy az autógyártó 2023-ra kidolgozza a repülő autók technológiáját, amit légitaxiként 2029-ben terveznek piacra dobni. 

Eui-sun Chung, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke a vállalat által megszervezett 2019-es Mobilitási Innovátorok Fóruma rendezvény keretén belül San Franciscóban beszélt a vállalat ambiciózus városi légiforgalmi mobilitási (Urban Air Mobility – UAM) terveiről: „Terveink szerint 2023-ban mutatunk be először UAM járműveket, amelyeket szabályozási kérdések tisztázása után 2029-ben bocsátunk kereskedelmi forgalomba” –mondta Chung, aki szerint az ilyen repülő autók megoldást jelenthetnek a városok közlekedési problémáira. 


„Még a leginnovatívabb villanyautók és a rollerek sem tudják megoldani azokat a függőben lévő problémákat, amelyek a korlátozott útviszonyok miatt merülnek fel, mivel ezek továbbra is közúti szállítóeszközök" – mondta Chung. „Nehéz lenne az alapvető kérdésekkel foglalkozni olyan új várostervezés nélkül, amely új típusú mobilitást igényel mint például a repülő autók. E célból a társaság egy tágabb értelemben vett emberközpontú jövőképet vizsgált meg” 

A vállalat idén szeptemberben nyitotta meg új városi légiforgalmi mobilitás (UAM) részlegét, amelynek célja a városi repülés mobilitási technológiájának és a kapcsolódó üzleti vállalkozások fejlesztése. A részleg vezetéséért alelnökként a NASA egyik korábbi felsővezetőjét nevezték ki. A Hyundai csoport emellett egy Emberközpontú Városi Tanácsadó Csoportot is felállított, amely a társaság jövőbeli városterveinek kidolgozását elősegítve 2020-ra közzéteszi a kutatási eredményeit. Ezzel párhuzamosan a csoport azon is dolgozik, hogy a 2050-es Jövő Városa projekt részeként kidolgozza az intelligens városfejlesztésre vonatkozó jövőbeli iránymutatását.


Chung legújabb észrevételeit a Hyundai Motor széleskörű jövőképeként tekintik, amelynek keretén belül a globális információs technológiai (IT) és a mobilitási technológiai vállalatokkal, így például az Uber és a Lyft, valamint az innovatív szakemberekkel és a Szilícium-völgyben induló vállalkozásokkal is hajlandóak együttműködni. Számos mobilitási technológiai és informatikai vállalat, köztük az Uber már elindította saját projektjét, aminek részeként a közeljövőben repülő taxiszolgáltatást kívánnak bevezetni.

San Franciscóban Chung különféle technológiai startup cégek vezetőivel, így többek között Dara Khosrowshahival, az Uber vezérigazgatójával is találkozott. Az ügyvezető alelnökről ismert arról, hogy közvetlenül részt vesz az induló beruházásokban és arra ösztönzi alkalmazottait is, hogy kezdetektől kezdve merész kezdeményezéseket vállaljanak.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei