A Hyundai Motorsport a WRC világbajnoka!


Mivel a szervezők a döntő Ausztrál-ralit a Új Dél-Walesben tomboló bozóttüzek miatt törölték, így a Rali-világbajnokság konstruktőri versenyét a tabella tetején álló Hyundai Motorsport szerezte meg.   

Az Ausztrál-rali szervezői bejelentették, hogy idén az Új Dél-Walesben pusztító tűzvész miatt kénytelenek törölni a rendezvényt. Ennek következtében a pontverseny jelenlegi állása alapján a bajnokságot egyéniben már most is behozhatatlan előnyre szert tett Ott Tänak lett a világbajnok, a konstruktőrök között pedig a Spanyol-ralin megszerzett 18 pontos előnnyel idén a Hyundai Motorsport lett a világbajnok!  


„Mindenekelőtt gondolataink most azoknál jár, akiket Ausztrália Új-Dél-Wales régiójában és másutt a pusztító bozóttüzek érintenek” – mondta Scott Noh, a Hyundai Motorsport elnöke. „ Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen küzdelmes szezonban ilyen kemény ellenfelek mellett sikerült megszerezni első FIA Rali-világbajnoki címünket. A Hyundai Motorsport 2012-es megalapítása óta egy külön csapatot építünk fel az alzenaui üzemünkben, akik fáradhatatlanul dolgoztak e cél elérése érdekében.”


„Megtiszteltetés számunkra, hogy a WRC-ben végzett tevékenységünkkel hozzájárulhatunk a Hyundai globális márkastratégiájához, így ez egy különleges alkalom” – folytatta Noh. „Ez egy közös eredmény, amelyben osztozunk a Hyundai családdal az egész világon. Azt is reméljük, hogy ez csak az első cím lesz a jövőben még következő sok más között.”


„Csodálatos, hogy megnyertük első címünket a FIA Rali-világbajnokságban” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „ Ez a Hyundai Motorsport minden csapattagja által végzett sok éves kemény munkájának eredménye. Ez a szezon hihetetlenül kemény és küzdelmes volt és persze azt szerettük volna, ha a végéig harcolhatunk, de büszkék lehetünk minden egyes elért eredményünkre azért, hogy ezt a győzelmet elérjük. Személyesen szeretnék köszönetet mondani a Hyundai Motorsport minden tagjának és a csapatoknak, akik a Monte-Carlo rali óta mostanáig teljes odaadással küzdöttek ezért."

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei