Kalifornia útjain tesztelik a Hyundai önvezető autóit


A Hyundai Motor novembertől egy önvezető Kona Electric járműflottát üzemeltet, amelyet a kaliforniai Irwine helyi közössége autómegosztási szolgáltatás keretében vehet igénybe. 

A Hyundai Motor két társvállalatával, a Pony.ai és a Via társaságokkal együttműködve bemutatták a BotRide névre keresztelt legújabb projektjüket, amelynek keretében egy közös autonóm járműszolgáltatást vezetnek be a közutakon. November elejétől kezdődően egy önvezető Hyundai Kona Electric kisterepjárókból álló járműflotta ingyenes autómegosztási szolgáltatást biztosít a kaliforniai Irvine helyi közösségének.


„A kezdeményezés keretében a BotRide-ot több száz Irvine-i lakosnak, köztük főiskolai hallgatóknak is bemutatjuk azzal a céllal, hogy tanulmányozzuk a felhasználói szokásokat egy önvezető autómegosztási környezetben ” – mondta Christopher Chang, a Hyundai Motor Company üzletfejlesztési, stratégiai és technológiai részlegének vezetője. „Meg szeretnénk ismerni az ökoszisztémákat, ahol a járművek közlekednek és optimalizálni szeretnénk az ügyfelek élményeit. A BotRide egy újabb példa a Hyundai folyamatos erőfeszítéseire a mobilitási technológiával kapcsolatos aktív ismeretek fejlesztése érdekében, valamint arra, hogy a vállalat elkötelezett az ügyfelek számára nyújtott felhasználóbarátibb mobilitási szolgáltatások felé."


Az önvezetési rendszer felépítéséhez a Hyundai a Pony.ai-val társult, míg a Via a BotRide igény szerinti autómegosztási technológiáját és annak alkalmazásait hozza létre. A BotRide alkalmazás (iOS és Android) segítségével az utasok közvetlenül az okostelefonjukról hívhatják az autonóm Hyundai Kona egyikét. A Via fejlett algoritmusai lehetővé teszik, hogy több utas is megosszja ugyanazt a járművet, amit a Pony.ai autonóm járműtechnológiájával szereltek fel. Az alkalmazás az utasokat a közeli megállókhoz irányítja be- és kiszálláshoz, lehetővé téve ezzel a gyors és hatékony utazást hosszabb kitérők vagy kényelmetlen rögzített útvonalak és menetrendek nélkül.


A Hyundai és a Pony.ai integrált technológiái a BotRide járművei számára lehetővé teszik, hogy biztonságosan navigáljanak a bonyolult közlekedési szituációk között. Ezeket az autókat a Pony.ai legújabb érzékelő hardverével és szabadalmaztatott szoftverével látták el azért, hogy képesek legyenek azonosítani a környező járművek pontos helyzetét, érzékeljék a gyalogosforgalmat a városi utcákon, pontosan figyeljék az autó környezetét, megjósolják más közlekedési partnerek viselkedését és precízen megtervezzék az autó mozgását. Az önvezetés képességein túl a BotRide a teljesen sofőr nélküli jövő előkészítéseként értékeli a felhasználói élményeket.


A BotRide több népszerű úticéllel indul, ahol az utas a BotRide alkalmazás segítségével jelentkezhet az utazásra. A szolgáltatási terület számos lakossági, kereskedelmi és intézményi helyszínt foglal magában. A BotRide technológiájában az utasok és a rendszerek közötti interakciók elsőbbséget élveznek, mint például az utasok automatikus ellenőrzése a fedélzeten, így lehetőségük nyílik megismerkedni azokkal a technológiákkal, amelyek egy önálló mobilitási jövőben várhatóan közismertek lesznek.


„A BotRide révén a Hyundai arra használja élvonalbeli autonóm jármű- és mobilitási technológiáit, hogy új, biztonságos és kényelmes utazási formát vezessen be a nagyközönség számára” – mondta Daniel Han, a Hyundai Motor America fejlett termékstratégiájának vezetője. „A BotRide projekt fontos lépés egy feljövőben lévő új mobilitási üzletág fejlesztésében és annak esetleges forgalomba hozatalában. A BotRide-ot fejlesztő technológiai partnerek mellett a szélesebb körű városi és közösségi ökoszisztéma is fontos szerepet játszott a BotRide megvalósításában. A BotRide projekt példaként szolgálhat arra, ahogyan a városok és a vállalkozások összefoghatnak és valóban lehetővé tegyék az intelligens városokat és a jövő intelligens közlekedési rendszereit. ”

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei