A Hyundai virtuális technológiával fejleszti autóit


A Hyundai európai tervezőközpontjában az új modellek fejlesztésekor a legújabb virtuális technológiákat használják, amelyekkel a vállalat még rugalmasabban tudja kielégíteni ügyfelei gyorsan változó igényeit. 

Hagyományosan az autók tervezési folyamata számos lépésből álló folyamat, beleértve pl. olyan fizikai lépcsőfokokat is, mint amilyen az agyagmodell elkészítése. Sok időre volt szükség ahhoz, hogy a különböző tervezési ötleteket ezen eszközök használatával megfelelően kifejezzék. Ha egy tervet a folyamat közben elutasítottak, a tervezőknek a legelső lépéstől kellett újrakezdeniük. Emiatt sok munkát vált semmivé, mielőtt egy autó egyáltalán megszületett, ami ráadásul nagyon költséges is.


A virtuális valóságnak köszönhetően azonban a Hyundai európai tervezőközpontja (Hyundai Design Center Europe – HDCE) tervezői már azelőtt megtapasztalhatja egy jövőbeli termék külső és belső megjelenését, hogy az egyáltalán fizikailag létezne. A Virtuális Üléskeret létrehozásának ötlete a tervezéssel körülbelül tíz éve kezdődött. Mostanra a technológia olyan fejlett, hogy a HDCE hatékonyabban építheti autóit, és a legmegfelelőbb módon tudja kihasználni annak képességeit.


„Virtuális Üléskeretünk tökéletes példa rá, a Hyundai hogyan építi be a legújabb innovációkat munkafolyamatainkba, hozzájárulva ezzel az autó végső agyagmodelljének megalkotását” – mondta Thomas Bürkle, a Hyundai Design Center Europe vezető tervezője. „A virtuális valóság nem csak felgyorsítja és megkönnyíti tervezési folyamatunkat, de azt is lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megfeleljünk a Hyundai vásárlóinak igényeinek.” 


A Virtuális Üléskeretnek számos előnye van. Először is lehetővé teszi a tervezési adatok, valamint a szín- és felszereltségi változatok gyors megjelenítését a tervezési folyamat elején. Ezeket az adatokat egyidejűleg még a korai szakaszban megosztják a mérnökökkel, ami lehetővé teszi a folyamatos párbeszédet a két részleg között. A Virtuális Üléskeret gyors összehasonlítást is lehetővé tesz. Mivel az egyes lépéseket a felhőben menti, folyamatosan át lehet dolgozni és világszerte különböző osztályokon dolgozhatnak rajta.


A virtuális valóság tervezési folyamata leegyszerűsíti a Hyundai autótervező munkáját azáltal, hogy csökkenti az ötleteik 3D-s megvalósításához szükséges időt. A technológia korlátlan színválasztékot és anyagfelhasználást is megjeleníthet, valamint lehetővé teszi a funkciók, például a mozgó alkatrészek dinamikus bemutatását is.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei