Tucatnyi új villamosított Hyundai érkezik 2022-ig


A Hyundai Motor bejelentette, hogy az elkövetkező három éven belül 13 új környezetbarát modellel bővül a koreai gyártó modellpalettája.

A Hyundai Motor azt tervezi, hogy környezetkímélő járműpalettáját 2022-ig 13 tagúvá bővíti. Ezek között vannak már meglévő modellek és újonnan érkező, vagy eddig környezetbarát motorvariációval nem rendelkező modellváltozatok is. A sajtóközlemény szerint hat hagyományos személyautó vagy limuzin lesz, mellette pedig a trendekhez igazodva hét crossover alkotja majd a vállalat környezetbarát kínálatát.


A jövőbeli kínálatból kilenc még nem ismert, négy modell viszont már jelenleg is kapható. Az egyik ilyen az idén megújult Ioniq, ami éppen most kerül bevezetésre Európában és a világ más tájain is. A háromféle (hibrid, plug-in és tisztán elektromos) alternatív hajtáslánccal készülő kompakt ötajtós mellett a Kona is kapható már tisztán elektromos hajtáslánccal, míg a típus hibridváltozata az Ioniqhoz hasonlóan most kerül bevezetésre a globális piacokon.      


Európában sajnos nem árusítják, de a világpiacon továbbra is népszerű a Hyundai egyik legrégibb márkaneve, a Sonata, amelynek nyolcadik generációja idén március óta kapható Dél-Koreában, novembertől pedig már az Egyesült Államokban a hely piac számára is készül. Ennek akár napelemes tetővel felszerelt hibridváltozatát Dél-Koreában már bemutatták, így a vállalat hamarosan megkezdi annak globális értékesítését.  


A Hyundai Motor jövőre egy teljesen új fejlesztésű elektromos modellt is be szeretne mutatni. Az NE kódnév alatt fejlesztett villanyautó elsőként épül arra a Frankfurti Autószalonon a 45 tanulmányautóban bemutatott padlólemezre, amelyet kifejezetten a jövőbeli elektromos modellekhez fejlesztettek. A gyártó következő generációs elektromos hajtásláncával érkező újdonságot az autógyártó hagyományaitól eltérően várhatóan elsőként nem saját hazájában, hanem Európában fogja bevezetni. 


A többi érkező villamosított modellről szinte semmit nem lehet tudni, csak az eddigi információkra lehet támaszkodni. A Santa Fe bevezetésekor lágyhibrid és fullhibrid hajtásláncot ígértek, amivel várhatóan megvárják a jövő évre tervezett modellfrissítést. Ugyanígy pletykák keringenek arról is, hogy a szintén jövőre érkező új generációs Tucson hibrid, illetve konnektoros hibrid hajtásláncokat is kap. Ezenkívül 2022-re egyrészt a Kona (vele a hibrid és az Electric) is frissítésen esik át és akár az új, második generációs Ioniq is megérkezhet.      

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei