Aura néven jön a Hyundai új indiai limuzinja


A Hyundai indiai képviselete hivatalosan is bejelentette, hogy a Grand i10 Nios kisautóra épülő új lépcsőshátú limuzinja Xcent helyett Aura néven mutatkozik be néhány hónapon belül.  

A Hyundai Motor India szokatlan módon hivatalosan bejelentette, hogy megkezdte legújabb kompakt lépcsőshátú limuzinjának indiai tesztprogramját, amely az eddigi Xcent utódja lesz és elődjéhez hasonlóan a Grand i10 aktuális generációjára épül. Az utód azonban új nevet is kap, Xcent helyett Aura néven fog megjelenni, ám a gyártó ennél többet egyelőre nem árult el új modelljéről. A névválasztással kapcsolatban a gyártó közleménye annyit árult el, hogy az Aura név a „pozitív energiák vibrálódásának” és a „létezés állapotának” tükröződése ihlette.  


A kémfotók alapján egyértelmű, hogy a kompakt limuzin következő generációja is legtöbb formai elemét a Grand i10 Nios modelltől örökli meg, amit a Hyundai tervezői igyekeztek harmonikusabb sziluettel megrajzolni, mint ahogyan a mostani Xcentnél sikeredett. A formavilág így jobban illeszkedik a Hyundai limuzincsaládjába és ennek megfelelően néhány stíluselem a ráncfelvarrott Elantra modellről is visszaköszön majd. Elöl a jellegzetes hatszögletű maszkban a Nios vízszintes pálcáit méhsejt alakú mintázatra cserélték, de a bumerángalakú LED menetfényeket megtartották. Hátul a rendszám a LED szalaggal körbefutó vízszintes lámpatestek alatt, a lökhárítóba költözött, amellyel az Aura osztályának egyik legstílusosabb tagjává válhat. 


Az Aura belső kialakítása többé-kevésbé megegyezik a Grand i10 Niosban bemutatottal, ahogy a műszerfal, a kezelőszervek is a kompakt ötajtósból származnak majd. Így itt is lesz 8 colos érintőkijelző navigációval, telefontükrözési funkciókkal, vezetékmentes telefontöltő. Viszont a Venue-ban óriási visszhanggal bemutatott Blue Link kapcsolódási rendszer a Grand i10 Niosba valamiért mégsem költözött be, így elképzelhető, hogy azt az Aura sem kapja meg. A limuzin megkülönböztetéséhez várhatóan más belső színvilágot alkalmaznak, hátul a kényelemre hangolva középső kartámasz és állítható fejtámaszok is lehetnek.  


Motorok és sebességváltók terén a Hyundai Aura is megkapja a Grand i10 Nios 1.2-es benzines és dízelmotorjait, amelyek már megfelelnek az új BS-6 emissziós szabványoknak és a kézi sebességváltó mellett robotizált AMT váltót is lehet kérni hozzá. Ahogyan a Grand i10 a Nios utónevű változattal, úgy is az Aura érkezését követően az Xcent is gyártásban marad és alacsonyabb felszereltséggel, jutányosabb áron lesz elérhető a flottaüzemeltetők részére. A néhány hónapon belül érkező Hyundai Aura a Suzuki Swift ottani lépcsőshátú Dzire változata mellett a Ford Aspire, a Tata Tigor és a Renault hamarosan szintén bemutatkozó kompakt limuzinjával verseng majd az ügyfelek kegyeiért.   

Forrás: autocarindia.comfinancialexpress.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei