Világbajnokkal erősít jövőre a Hyundai ralicsapata


A Toyota Motorsport pilótájaként Ott Tänak az utolsó verseny előtt már behozhatatlan előnnyel idén a WRC világbajnoka lett, jövőre pedig a bajnoki címre még esélyes Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött áll majd rajthoz. 

2020-tól új pilótát köszönthetünk az i20 Coupe WRC kormánya mögött, a Hyundai Motorsport ugyanis egy kétéves megállapodást írt alá Ott Tänak-kal, a Rali-világbajnokság idei győztesével. Az észt pilóta két teljes szezont már biztosan a koreai versenycsapatnál verseng a 2020-as bajnoki címért, amely jövő év januárjában a Monte-Carlo ralin veszi kezdetét. A bejelentés megerősíti, hogy a Hyundai Motorsport következő, immár hetedik szezonjában négy i20 Coupe WRC versenyautó lesz négy pilótával.


„Nagyon örülök annak, hogy a 2020-as WRC-idénytől kezdve a Hyundai Motorsporthoz csatlakozhatom" – mondta. Tänak „Az Andrea (Adamo) által felállított jövőkép nagyon ígéretes és illeszkedik a jövőbeni terveimhez. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem van csatlakozni a csapathoz karrierjeink ezen izgalmas szakaszában. Nagyon tisztelem azt, amit a Hyundai eddig elért, éveken át fej-fej mellett harcoltunk egymással. Mindig versenyképes csapatuk és autójuk volt, így érdekes lesz látni a dolgokat a másik oldalról. A versenyzők listája remek és nagyon várom, hogy lássam, mit tudunk együtt elérni az elkövetkező években.”


A következő évi versenynaptárban új helyszíneken kell helytállniuk a csapatoknak, többek között Kenyában, Új-Zélandon és Japánban, ahol sokoldalú és jól kiválasztott csapatokra van szükség, akik minden egyes versenyen képesek az élbolyban küzdeni. 


„Kétéves megállapodásunk Ott Tänakkal a Hyundai Rali-világbajnokság iránti folyamatos elkötelezettségének és ambícióinak tökéletes bizonyítéka" - mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Idén egy nagyon szoros küzdelemben folyt a bajnoki címért. Ha Ott Tänak 2020-tól bekerül a csapatunkba, az elkövetkező években továbbra is az élmezőnyben maradhatunk. Ahogy mindnyájan láthattuk, ő kivételes tehetség, lenyűgözően gyors és következetes minden terepen, így valódi érték lesz a Hyundai Motorsport számára.”


Tänak jövőre Thierry Neuville-lel együtt a teljes szezonban részt vesz, miközben Dani Sordo és Sébastien Ogier a harmadik autóval megosztva vesz részt a jövő évi küzdelemben. Emellett tárgyalunk még Andreas Mikkelsennel és Craig Breennel is a 2020-as WRC együttműködésünkről.   


„Ezzel a bejelentéssel négy versenypárosunk már biztosan van a 2020-as szezonra; Neuville és Tänak a versenynaptár összes, azaz 14 fordulójában saját i20 Coupe WRC autójával vesz részt, míg Sordo és Ogier egy harmadik autóval indul” – folytatta Adamo. „Ez egy erős és inspiráló versenyfelállás, amely magas mércét állít fel és amelyre az egész csapat törekszik. Mikkelsennel és Breennel is tárgyalunk arról, hogyan tudunk együttműködni a WRC következő szezonjában.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei