A Hyundai magyar pilótája megőrizte elsőségét Makaóban


A Hyundai Motorsport által támogatott BRC Racing ügyfélcsapata kiválóan teljesített Makaóban, ahol Michelisz Norbert dobogós helyezésével meg tudta őrizni elsőségét az egyéni világbajnokságban. 

A Túraautó-Világkupa 2019-es versenysorozatának utolsó előtti fordulóját követően Michelisz Norbi kilenc ponttal vezeti a pilóták ranglistáját. Ezt azonban egyáltalán nem volt könnyű elérni: a magyar pilóta a második időmérőn egy álló autónak ütközött, így két versenyen is csak a középmezőnyből tudott elrajtolni.  


A BRC Hyundai N Squadra Corse magyar pilótája az első futamon második helyről indulva ugyanazon a dobogós helyen ért célba, amit további pontokat érő helyen növelt a második és harmadik futamon is. „Tudom, hogy nagyon szoros a bajnokság, és minden lehetséges pontot össze kell gyűjtenem" – mondta Norbi. "Végülis elégedett vagyok a teljesítményünkkel és a ranglistát vezetve utazhatom Malajziába."


Csapattársa, Gabriele Tarquini egész hétvégén jól teljesített a makaói Guia versenypályán, aminek köszönhetően a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat feljebb léphetett a csapatok ranglétráján. „Rengeteg kellemes emlékem van múlt évről, ennek ellenére a makaói verseny ezúttal nagyon nehéz volt számomra, Norbinak viszont annál jobb.” – mondta Tarquini.  


Nicky Catsburg a második futamon a leggyorsabb kört futotta a Hyundai i30 N TCR versenyautójával, amellyel minden futamon értékes pontokat tudott gyűjteni a hétvége során. „Volt néhány jó tempóm, tényleg élveztem, hogy itt lehetek és jól szórakoztam egyész hétvégén” – mondta Catsburg.  


Luca Engstlernek, aki Augusto Farfust helyettesítette ezen a hétvégén, nem volt semmilyen makaói versenytapasztalata korábban, ennek ellenére debütálásával sikerült két pontot gyűjteni. „A második időmérőn a 15. helyen végeztem és nagyon közel voltam a legjobb 12-höz, mielőtt a piros zászlót felmutatták volna. A végére örültem annak, hogy minden körben kicsit javítani tudtam” – mondta a német pilóta.   


„Célunk az volt, hogy megőrizzük pilótánk első helyét a bajnokságban , és a makaói versenyen minden erőfeszítést erre irányítottunk” – mondta Gabriele Rizzo, a BRC Racing csapatfőnöke. „Az egész csapat szerepet játszott ebben, végül kemény munkájuknak köszönhetően elértük a hétvégi célkitűzésünket. A feladat most az, hogy a Sepangra összpontosítsunk és a vezetést győzelemre váltsuk. Készen fogunk állni arra, hogy megvívjuk ezt a harcot."


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei