Bemutatkoztak a Hyundai új generációs hajtásláncai


A Hyundai Motor az idén is megrendezésre került Hajtáslánc Konferencia keretein belül mutatta be vadonatúj 2.5, valamint 3.5 literes benzines, illetve 3.0 literes dízelmotorjait, amelyek mellett az új generációs 8 fokozatú duplakuplungos sebességváltó is itt debütált.  

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai és a Kia autómárkák a koreai Hwaseong városában, a Rolling Hills hotelben rendezték meg a 2019. évi Hyundai-Kia Nemzetközi Erőátviteli Konferenciát.. A „Erőforrás technológiák innovációja a fenntartható mobilitásért” tematikájú konferencián a csoport bemutatta következő generációs hajtásláncait, amelyekett a Hyundai Motor és a Kia Motors a jövőbeli versenyképesség biztosítása érdekében vezet be következő generációs modelljeiben.


Az idei rendezvény több mint 1300 vendéget vonzott a világ vezető erőátviteli vállalatai körében, köztük a Bosch, a Continental, a Delphi Technologies, a Denso, a Magna, a Male, a Schaeffler és a Valeo, valamint az eseményen a koreai és nemzetközi tudományos élet, a kapcsolódó társadalmak és kutatóintézetek is részt vettek. A konferencián a két autógyártó vállalat hét területen összesen 57 témát mutatott be, ideértve nemcsak a legújabb technológiai kiállítást, hanem a motorokat, a sebességváltókat, a kipufogógáz utófeldolgozását, a környezetbarát autókat és a motorizációt, a zajt és a rezgést, illetve az erőátviteli rendszerek virtuális fejlesztését.

A Hyundai csoport arra törekszik, hogy olyan erőátviteli technológiát fejlesszen ki, amely a motor- és sebességváltó szektorban folyamatosan biztosíthatja számukra a technológiai globális vezető szerepet, amelyek az autóipar technológiájának alapkövét jelentik. Mindezek elérése érdekében a „Smartstream” erőforrások a korábbi generációkhoz képest jelentősen továbbfejlesztett teljesítményt nyújtanak az üzemanyag-hatékonyság, a kipufogógáz-csökkentés és a motor súrlódásának csökkentésének terén, ezáltal reagálva a globális üzemanyag-fogyasztási és az intenzívebb környezetvédelmi előírásokra.


Különösen igaz ez a rendezvényen bemutatott új hajtásláncokra, mint amilyen a Smartstream G3.5 T-GDi, a Smartstream D3.0, a Smartstream nedves, 8 fokozatú DCT sebességváltója, amelyeket a Hyundai és a Kia az év végétől alkalmaznak modelljeikben, valamint a Genesis új GV80 és G80 modelljeiben is ezek mutatkoznak majd be. A Smartstream G3.5 T-GDi maximális teljesítménye 380 LE, maximális nyomatéka pedig 530 Nm. A Hyundai szerint az új üzemanyag-befecskendező rendszer és új hűtőrendszer-technológiának köszönhetően a vállalat a világ legjobb versenyképességét biztosította.

Emellett a Smartstream G3.5 T-GDi motort kettős üzemanyag-befecskendező technológiával szerelték fel, amely ötvözi a GDi rendszer előnyeit, vagyis az üzemanyagot közvetlenül az égési kamrába fecskendezik be, illetve az MPi rendszerelőnyeit, amely az égéstérbe fecskendezi be az üzemanyagot. Ezenkívül a turbófeltöltő egyedi érzékenységének fokozására vízhűtéses intercoolert alkalmaztak, miközben különböző feltételek között is képes dinamikus teljesítményre.


Ugyancsak először is mutatták be az új, intelligens, hathengeres „Smartstream D3.0” dízelmotort, amelynek maximális teljesítménye 278 lóerő, maximális nyomatéka pedig 588 Nm. Ez a motor 32 kg-mal könnyebb és a vízhűtéses Intercooler technológiával súrlódását is jelentősen sikerült csökkenteni. Az üzemanyag-takarékosságot és kipufogógáz-optimalizálási technológiát többek között komplex EGR és SCR rendszerek alkalmazásával érték el. 

Az új Smartstream nyolcfokozatú nedves DCT sebességváltó két új motorral, a Smartstream G2.5 T-GDi és a Smartstream D2.2 erőforrással párosítható, amely így számos modellhez illeszthető lesz, beleértve a nagyteljesítményű autókat is. Optimalizált nyolcfokozatú elrendezése, nagy hatékonyságú nedves kettős tengelykapcsolója, elektromos olajszivattyúja és akkumulátora, DCT-specifikus vezérlő logikája és más új technológiái révén az új 8DCT váltó maximalizálja az erőátvitel hatékonyságát és a reakcióképességet.


:„Ez a nemzetközi erőátviteli konferencia fontos helyszín, ahol a Hyundai és a Kia új Smartstream G3.5 T-GDi és a Smartstream D3.0 motorokat bemutathatjuk az érintett vállalatok és egyetemek számára” – mondta a Hyundai csoport egyik képviselője. „Reméljük, hogy a Nemzetközi Erőforrás-konferencia fontos lépcsőfoka lesz az innovációhoz vezető úton és feloldja az ipar fenntartható növekedéssel és az autóipar jövőbeli versenyképességével kapcsolatos aggodalmait. "

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei