Új hatótávrekord egy Hyundai Nexoval


A francia aszkéta és a Solar Impulse Alapítvány elnöke, Bertrand Piccard egy Hyundai Nexo fedélzetén 778 kilométert autózva hatótávrekordot állított a hidrogénnel működő üzemanyagcellás járművek kategóriájában.  

A Hyundai Nexot vezetve Piccard november utolsó hétfőjén hagyta el a Sarreguemines-ben lévő faHyence hidrogén töltőállomást, amely helyszínt a Grand Est régió felelősségteljes mobilitás iránti elkötelezettsége miatt választottak ki, másnap pedig 778 km megtétele után megérkezett a Musée de l'Air et de l'Espace-be a Le Bourget-nál. Még soha egyetlen üzemanyagcellás járművel sem tettek meg ilyen hosszú távot egyetlen feltöltéssel.


A különleges kihívásokhoz szokva, beleértve az első világ körüli léggömbös utazást a Breitling Orbiterrel és Solar Impulse első napelemes repülőgéppel teljesített világ körüli útját, Bertrand Piccardnak ezúttal lehetősége volt utasokat is magával vinnie kalandja során. Ez egyúttal lehetőség volt a kalandor és vendégei számára is, hogy felfedezzenek egy új generációs autót, megosszák tapasztalataikat a környezetvédelem terén és összehasonlítsák a fenntartható fejlődésről és a mobilitásáról alkotott nézőpontjukat. A vendégek között volt többek között Jean Rottner, a Grand Est régió elnöke, Benoit Potier, az Air Liquide vállalat vezérigazgatója, Bruno Le Maire, Franciaország gazdasági és pénzügyminisztere és Albert monacói herceg is. 


A teletankolt Hyundai Nexoval Piccard eredetileg 700 kilométert szeretett volna utazni és már ezzel is világrekordot állított volna fel. Ám az út utolsó szakaszán, a 700 km-es táv megtétele után a Nexoban még több mint 100 km-re elegendő üzemanyag maradt, így úgy döntött, folytatja a kísérletet és végül összesen 778 kilométert tett meg úgy, hogy a fedélzeti számítógép szerint még mindig maradt 49 km hatótáv. A szakértők kiszámolták, hogy a jármű eközben 404,6 kL levegőt tisztított meg, ami 23 felnőtt napi levegőszükségletével egyenértékű, illetve az azonos kategóriájú járművekkel szemben 111,2 kg széndioxiddal kevesebb károsanyag került a légtérbe.


„Ezzel a kalanddal bebizonyítottuk, hogy a tiszta technológiákkal többé már nincs szükségünk forradalmi kísérleti prototípusokra ahhoz, hogy rekordokat döntsünk” – mondta Bertrand Piccard, a Solar Impulse Alapítvány elnöke. „Ezt ma már mindenki megteheti egy hagyományos zéróemissziós járművel is. A teljesítmény egy új korszakja kezdődik a környezetvédelem érdekében.”


„Néhányan ugyan kétségbe vonhatják a hidrogén jelentőségét a holnap autóiban, mi a Hyundainál már 1998 óta hiszünk benne, amikor megkezdtük a technológia fejlesztését" – mondta Lionel French-Keogh, a Hyundai Motor France ügyvezető igazgatója. „Bertrand Piccard rekordjának köszönhetően minden kétséget eloszlatott. A világ figyelmének felkeltése érdekében Bertrand egy karizmatikus szereplőként pontosan tudja, hogyan irányítsa rá a figyelmet az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekre. A környezet tiszteletben tartását a növekedés mozgatórugójaként látjuk, nem pedig az innováció akadályának." 


A hidrogénhajtású járművek első tömeggyártójaként a Hyundai aktívan készül a holnap zérókibocsátású mobilitására. Az alternatív energiával kapcsolatos dogmatikus álláspont elkerülése érdekében a márka máris reagált az autópiac jelenlegi változásaira azáltal, hogy a piacon a lehető legszélesebb körben kínálja elektromos járműveit.


Bertrand Piccard elkötelezetten igyekszik óvni a bolygót az 1000 Hatékony és Jövedelmező Környezetvédelmi Megoldások kezdeményezése által, amit a Solar Impulse Alapítvány keretein belül hozott létre. A Hyundai Motor France ugyanazzal a vízióval rendelkezik a fenntartható növekedésről, így Piccard 2017 óta a Hyundai márkanagykövete is.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei