Könnyebbek lesznek a Hyundai új autói


A dél-koreai Hyundai csoport célkitűzései között új járműflottájuk könnyebbé és ezzel hatékonyabbá, gazdaságosabbá tételük ugyanúgy szerepel, ahogyan a környezetbarát járműkínálat megduplázása is.

A Hyundai csoporthoz tartozó két autógyártó, a Hyundai Motor és a Kia Motors új modelljei könnyebbek és ezzel gazdaságosabbak lesznek, a környezetkímélő hibrid és elektromos járművek palettáját pedig megduplázzák 2025-ig. A koreai óriás ehhez a generációváltások alkalmával a leváltotthoz képest több mint 5 százalékkal kívánja csökkenteni autóinak tömegét, amivel hatékonyságuk 1,5 százalékkal, teljesítményük pedig 4,5 százalékkal növekszik.    

A könnyebb, ám megerősített szerkezetű járművek csökkentik a súlyos sérülések kockázatát, miközben javul az autók gyorsulása, kormányzása és fékezési teljesítménye is. A két vállalat olyan új könnyűszerkezetes anyagokat fejlesztenek a karosszéria különböző elemeihez és erőforrásaihoz, mint pl. a szénszálas polimerek. A Hyundai szerint új, 8. generációs Sonata limuzinjának tömegét az  utlranagy szilárdságú acél felhasználásával 6,9 százalékkal sikerült csökkenteni


A Hyundai Smartstream új, hatékony és gazdaságos erőforráscsaládját a jövőben az összes Hyundai és Kia, illetve a Genesis modellbe is beépítik. A Kia új K3 volt az első, amely megkapta az 1.6 literes SmartStream motort, míg a Hyundainál elsőként az új Sonata kapott 2.0 literes Smartstream erőforrást. Az autógyártó jelenleg egy 3.5 literes Smartstream erőforráson dolgozik, amelyet a középkategóriás és nagy luxusjárművek számára fejlesztenek és az új Genesis modellekbe illesztenek. 

A csoport környezetbarát kínálatába a jövőben nagyobb modellek is érkeznek. A Hyundainál és a Kiánál összesen 18 ilyen modell volt, köztük hibridek, plug-in hibridek és elektromos autók. A gyártó azt tervezi, hogy ezek számát 2025-ig 44-re bővítik. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei