A Hyundai elindította Spanyolország első vidéki elektromos autómegosztását


A Hyundai Motor spanyol képviselete a vállalat népszerű Kona modelljének elektromos változatával VIVe néven elindította Spanyolország első vidéki autómegosztási szolgáltatását.  

Az egyetlen olyan márka, amely ötféle környezetbarát technológiát kínál ma az autópiacon, a jövő mobilitási megoldásaival ismét bizonyítja elkötelezettségét a környezet védelme iránt. „A tiszta technológiák kutatása iránti elkötelezettségünk részeként elindítottuk a VIVe-t, az első vidéki autómegosztó szolgáltatást Spanyolországban, amely száz százalékban elektromos technológiát használ és az elektromos technológia által nyújtott funkciókra támaszkodva hatékony megoldást kínál a vidéki mobilitásra." – mondta Leopoldo Satrustegui, a Hyundai Motor Spain vezetője.


Ez a Spanyolországban úttörően innovatív szolgáltatás Campisábalos városában indul, amely az ország legtisztább levegőjével rendelkezik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, amelynek a levegőminőségről szóló jelentése szerint ez a csendes város a világ harmadik legkevésbé szennyezett helye. Annak érdekében, hogy ez a szűk utcákkal és kőből épült házakkal rendelkező település továbbra is a legtisztább levegőjű város maradjon és egyben a tisztább mobilitás példájául is szolgáljon, a Hyundai elektromos termékcsaládjának egyik legújabb modelljét, az Év Autójának is megválasztott Kona Electricet teszi elérhetővé a város számára. 

Ennek a városi crossover modellnek a szabad és megosztott használata lehetővé teszi a lakosok számára, hogy a Sierra de Pela ezen részét körülvevő utak ideális sajátosságainak köszönhetően egy éven át könnyedén mozoghassanak. A VIVe-vel a Hyundai megerősíti a fenntartható mobilitás iránti elkötelezettségét azáltal, hogy a technológia innovációt a vidéki világ számára is elérhetővé teszi.


„A szolgáltatás a hiteles vidéki életbe igyekszik beilleszkedni, miközben a technológiát a középpontba helyezi” – mondta Elena Gris, a Hyundai Motor Spain marketing igazgatója. „Campisábalosban vezettük be, mert azt szeretnénk, hogy a város lakói továbbra is élvezhessék a friss levegőt, amely nemzetközi elismerést és számukra utcáik csendjét biztosítja. A VIVe szakít azzal a sztereotípiával, miszerint az innováció összeegyeztethetetlen a vidéki élettel és reméljük, hogy ezt a projektet Spanyolország más részein is megvalósíthatjuk." 

Miközben a spanyol népesség 97 százaléka szenved a WHO által ajánlott szintnél magasabb szennyezettség káros hatásaitól, az ökológusok által készített egyik tanulmány szerint a Guadalajara északi részén található enkláve lakosai ezen egészségkárosító hatásokon kívül élnek. Pedro José María de Pablo, a kisváros polgármestere azonban más kihívásokra is rámutat: „Jó a levegőminőségünk, pontosan azért, mert nincs körülöttünk semmi. Ez Spanyolország vidékének problémája és a Guadalajara északi részén fekvő összes kisvárosra jellemző. Biztos vagyok benne, hogy a Hyundai ezen megoldása előmozdítja a város életét és javítja kapcsolatait. Ezzel az elektromos autóval könnyebben utazhatunk a közeli városokba, ahová azért kell eljutnunk, hogy a lakosság alapvető szolgáltatásait kell igénybe vennünk, például a gyógyszertárat, a járóbeteg-ellátást vagy csak kenyeret kell vásárolniuk. "


A Hyundai Kona elektromos funkcionalitása a tiszta levegő és a nyugodt élet eme paradicsomába érkezik, hogy segítse a városlakók mindennapi életét. "Egy ilyen kis városban élve a közlekedés költségei meglehetősen magasak, saját autóval is több mint 30 eurót kell üzemanyagra fordítani csak azért, hogy eljussunk Guadalajara-ba. Most mi is kihasználhatjuk az autó képességeit, amelynek nincs káros környezeti hatása, hasonlóan a Madridban vagy más nagyobb városokban már létező lehetőségekhez. És ezzel a Hyundai modellel ki tudja, talán Campisábalos a világ legtisztább levegőjű városává is válhat." – mondta Álvaro Chicharro, Campisábalos legfiatalabb lakosa.


A VIVe autómegosztási szolgáltatás Campisábalos lakosai számára teljesen ingyenes, akik regisztráltak a szolgáltatásra  és jogosítvánnyal is rendelkeznek. A Dealer Best által kifejezetten erre a kezdeményezésre a kifejlesztett „Carsharing Rural VIVe de Hyundai” mobilalkalmazás révén a lakosok lefoglalhatják a járművet és az autó nyitása is ezzel az applikációval történik. A rendszer figyelemmel kíséri a szolgáltatás helyes használatát is, legfeljebb 24 órára vagy 170 km sugarú körben korlátozva az utazást, illetve a foglalásokat. A jármű újratöltése a Hyundai a városba telepített két töltőpontja biztosítja. 


A szolgáltatás részleteit a Hyundai képviselőivel a város 'Mensario' rendezvényközpontban megtartott találkozón mutatták be, ahol a város lakói aktiválhatták az alkalmazás kezeléséhez szükséges fiókjukat. Azok számára, akik nem rendelkeznek okostelefonnal, a Hyundai közös használatra egy mobiltelefont is biztosított. Javier del Val, a Hyundai termékmenedzsere itt bemutatta az akár 449 km-es hatótávval rendelkező Hyundai Kona Electric technológiáját, valamint tájékoztatta a lakosokat az elektromos autó töltési rendszeréről és néhány hétköznapi tényezőről, amelyek befolyásolják az akkumulátor teljesítményét, mint pl. útviszonyok, hőmérséklet és vezetési stílus.


„Kezdetben egy kicsit szokni kell még, de az a fontos, hogy működjön” – mondta Rosario Alcaide,  Campisábalos egyik lakosa. „Ezen túlmenően minden olyan technológia, amely a környezet és a bolygó védelmét célozza, jót tesz és továbbra is ösztönözni kell. Minden, ami a városba érkezik és Campisábalos életét és túlélését technológiai szempontból is tisztán és környezetünket védve teszi lehetővé, fenomenális."


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei