A Hyundai mellett az autóipari szövetség is bővítené a hidrogén-infrastruktúrát


Miközben a Hyundai Motor Group és vele Dél-Korea intenzíven az üzemanyagcella felé fordul, az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) az ehhez szükséges hidrogén infrastruktúra bővítésére szólította fel az érdekelteket.

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) nemrég felszólította az európai politikai döntéshozókat, hogy fokozzák a hidrogén töltőinfrastruktúrába történő beruházásokat és növeljék az üzemanyagcellás járművek támogatásait. Az üzemanyagcellás járművek pozitívan járulhatnak hozzá az Európai Unió általános széndioxid-mentesítési programjához. Az ACEA nyilatkozata szerint ezek az autók zéróemissziós működésükkel hozzájárulhatnak a közúti közlekedésből származó szén-dioxid csökkentéséhez, miközben javítják az európai városlakók levegőminőségét. 


„Más alternatív energiával hajtott járművek mellett az üzemanyagcellás autók is nagy lehetőségekkel rendelkeznek, amivel elősegítik a zéró kibocsátású mobilitásra való áttérést" - nyilatkozta Eric-Mark Huitema, az ACEA főigazgatója. Huitema szerint azonban a lehetőségek tényleges kihasználása az európai hidrogén töltőállomások hálózatának kiépítésétől függ. Jelenleg mindössze 125 darab hidrogén töltőállomás működik az Európai Unión belül, így az elkövetkező években sokat kell ezért tenni. 


Az ACEA közleményével szinte egy időben a koreai kormányzat is bejelentette, hogy legnagyobb autógyártójával, a Hyundai csoporttal közösen növeli befektetéseit a hidrogén töltőállomások infrastruktúrájába. Emellett Dél-Korea azt is célul tűzte ki, hogy 2022-re három városát hidrogénalapúvá alakítja, ahol 9,9 mWh-s üzemanyagcellák mellett 670 üzemanyagcellás autó és 30 üzemanyagcellás busz is elérhető lesz. Dél-Korea 2030-ra városainak 10 százalékát, 2040-re 30 százalékát hidrogénalapúra kívánja átállítani


„Az idei év végéig három várost tervezünk kiválasztani, miután a lakosoktól beszereztük az építéshez szükséges engedélyeket” – mondta Joon-ho Park, a koreai Földművelésügyi, Infrastruktúra és Közlekedési Minisztérium hidrogénváros projektjének felelős vezetője. „A kiválasztott városok lakói különböző kedvezményeket és ösztönzőket kapnak a hidrogénváros építéséért cserébe.”


Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei