Első kémfotón a Hyundai Sonata sportváltozata


Az eddigi információk alapján már elég sokat sejthetünk a Hyundai Sonata készülő N változatáról, amelynek első prototípusát most először sikerült lefotózni Dél-Koreában. 

A Hyundai Motor várhatóan a jövő év harmadik negyedévében tervezik bemutatni a Sonata legerősebb változatát, amely az i30, az i30 Fastback és a Veloster után immár a negyedik olyan nagyteljesítményű modell lesz, amely az N logót viselheti. Az autóról már eddig is viszonylag sok információ keringett a neten, most azonban megérkeztek az első kémfotók, amelyen vélhetően ez az új modell látható. 


A fotókon szereplő korai prototípus természetesen most is vastag álcázást visel, ám néhány kibukkanó részletmegoldás elárulja a nagyteljesítményű változatot. Ilyen jellegzetes elemek a szériamodellnél mélyebbre húzott első lökhárító, a nagy és jellegzetes fekete mintázatú könnyűfém kerekek, hátul pedig mindkét oldalra kivezetett dupla kipufogócső árulkodik talán leginkább az autó teljesítményéről.  


Korábbi információk és kémfotók alapján már azt is tudni lehet, hogy a középkategóriás Sonata nagyteljesítményű sportverzióját egy 2.5 literes T-GDI benzinmotorral és egy nyolcfokozatú duplakuplungos váltóval fogják felszerelni. Ez a motor szoros rokonságban áll a nemrég bemutatott G2.5 FR T-GDI motorral, amely alapváltozatában is több mint 300 lóerő leadására lesz képes. És mivel a Sonata már a Hyundai harmadik generációs platformjára épül, ezért a Sonata N lehet az első olyan sportos Hyundai, amely összkerékhajtási rendszert is kaphat. 


Az N változat mellett a Hyundai egy N-Line változatot is készít az új Sonatából, amelyet a Los Angelesi Autószalonon terveztek bemutatni, ám a legfrissebb információk szerint a Sonata N Line csak a jövő évi New Yorki Autószalonon fog debütálni. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei