A Hyundai újabb villanyautót mutatott be Kínában


A Hyundai Motor teljes körű új elektromos járműcsaládját és technológiáit állította ki a 17. Kantoni Nemzetközi Autókiállításon, amelynek keretében bemutatták vadonatúj Lafesta EV limuzinjukat is.

Kifejezetten Kína versengő elektromos járműpiacát célozva a Hyundai Lafesta EV a Kína számára készített LaFesta sportlimuzin környezetbarát változata, amelynek hagyományos változatát 2018 októberében mutattak be, míg az elektromos változat idén december közepétől lesz megvásárolható, az első ügyfelek pedig jövő év elején vehetik át új LaFesta EV modelljüket.


„A Lafesta EV bevezetésével a Hyundai Motor teljes lendülettel felgyorsítja az elektromos járművek népszerűsítését Kínában" – mondta Seogju Cha, a Hyundai Motor Group (China) vállalat ügyvezető alelnöke és technológiai igazgatója. „A villamosítást a jövőben az összes járműosztályba bevezetve a Hyundai Motor kulcsszerepet játszik abban, hogy környezetbarát mobilitási márkaként Kína tiszta jövőbeli környezetét hozza létre.”


Az új villanyautó a Hyundai Motor Érzéki Sportosság formatervezési megközelítésének szülötte, ami az autó tervezésének négy alapvető elemének harmonizálása épül: arányok, felépítés, stílus és technológia – miközben éles, mozgékony és sportos vonzerejével egy cápát juttat eszünkbe. A Lafesta EV limuzin meghatározó külső elemek jellemzik, mint például egy új hűtőrács, új első és hátsó lökhárítók, 17 colos könnyűfém kerekek, LED-es fényszórók és hátsó lámpák, valamint a környezetbarát embléma, amelyek mindegyike a limuzin sportos megjelenését hangsúlyozza. Azötféle színben, köztük a kifejezetten az EV modellhez kínált fémesen csillogó ezüstszínnel is elérhető autó hossza 4 705 mm, szélessége 1 790 mm, magassága pedig 1 435 mm, 2 700 mm tengelytávja pedig nagyobb, mint a Lafesta sportlimuzin benzines változata.

A Lafesta EV maximális teljesítménye 204 lóerő, legnagyobb nyomatéka 310 Nm, amely a hozzá kapcsolt 56,5 kWh kapacitású lítium akkumulátorral 490 km hatótáv elérését teszi lehetővé egyetlen feltöltéssel. A belső tér jellegzetességei közé tartozik a Lafesta EV 7 colos színes TFT műszeregysége, amely a villanyautó-specifikus információkat, pl. az akku töltöttségi szintjét mutatja meg, amely mellett egy 10,25 colos Audio, Video, Navigációs rendszer (AVN) multimédiás középső képernyő is beépítésre került, amelyet az EV-re szabtak. Ezenkívül a Hyundai többi villanyautójához hasonlóan itt is nyomógombokkal vezérelhető a menetváltó, de van vezeték nélküli mobiltöltő is. 


Ami a kapcsolódási eszközöket illeti, a Lafesta EV villanyautó-specifikus navigációs rendszerrel rendelkezik, amely a járművet a legközelebbi töltőállomáshoz irányítja és előzetesen beállított töltést tesz lehetővé. A Baidu Duer OS hangfelismerő rendszer lehetővé teszi akár a napfénytető, az ablakok és egyéb szolgáltatások hangvezérlését, míg a Home IoT kapcsolódási szolgáltatása különféle feladatok távvezérlését, például az autó beindítását, légkondicionálását, fűtését és az ajtók bezárását teszi otthonról lehetővé.

A biztonsági rendszerek között a fejlett vezetéstámogató rendszerek (ADAS) számos kiegészítőjét találjuk meg, így például van holttérfigyelő rendszer (BCA), frontális ütközéselkerülő rendszer (FCA), biztonságos kiszállást segítő rendszer (SAE) és hátsó keresztirányú ütközéselkerülő rendszer( RCCA), amit 6 légzsák, riasztórendszer és egyéb felszerelések egészítenek ki. 


A LaFesta EV mellett a Hyundai Motor több mint nyolc járműtípust, valamint négy technológiai koncepciót és élményteret hozott létre a kiállításon, amely a vállalat villamosításhoz kapcsolódó látásmódját hivatott bemutatni a gyorsan fejlődő kínai piacon. Ezen modellek és technológiák révén a Beijing Hyundai Motor vállalat demonstrálja stratégiáját és képességét a legnagyobb vezető autóipari felvevőpiaca számára, beleértve az elektromos járműplatformokat, a fejlett formanyelvet, a legkorszerűbb kapcsolódási technológiákat és a nagyteljesítményű modelleket is.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei