Hivatalos képeken a frissített Hyundai Grandeur


Néhány modellfrissítés olyan, mintha a tervezők nem is nyúltak volna az autóhoz, a Hyundai megújított Grandeur limuzinja esetében viszont inkább azt kell keresni, mi maradt meg a régiből.

A Hyundai Motor még 1986-ban mutatta be a Grandeur limuzint, amely az egy évtizeddel később érkezett Dynasty megjelenéséig a márka zászlóshajója volt. A Dynasty viszont újabb tíz évvel később eltűnt, a később bemutatott Genesis modellből különálló luxusmárka lett, így a Grandeur 2016-tól árult hatodik generációjára ismét a Hyundai márka legnagyobb limuzinja lett.    


Azóta három év telt el, így érkezik a Grandeur frissítése, ami megjelenésében és fényvilágában pont olyan különleges, mint az év elején bemutatott vadonatúj Sonata. A különleges fénydiódákat viselő komplex első hűtőmaszkjával az új Grandeur megjelenése kitűnik a tömegből, az átdolgozott első lámpatestekkel, hűtőmaszkokkal az egész autó inkább tűnik egy teljesen úgy generációnak, mint egyszerű időközi ráncfelvarrásnak.  


Hátul már az eddig gyártott Grandeur is teljes szélességében végigfutó LED fénysort viselt, ezt azonban most a frissítéssel újragondolták, így a lekerekített élekkel egy sokkal kifinomultabb és újszerűbb kialakítást hoztak létre. Összességében a kidolgozás már-már olyan magas szintű, hogy az autón akár egy Genesis logót is simán el lehetne képzelni, de a Hyundai csúcsmodelljéhez mindenképpen illik ez a kidolgozás.  


Belül a külsőhöz hasonló jelentős változtatások történtek azzal, hogy a műszeregységet egy teljesen digitális kijelző váltotta fel, amely a középső multimédiás érintőkijelzővel együtt 12,3 colos méretűre bővült. A középkonzolon néhány kezelőszerv eltűnt és átadta helyét egy másodlagos érintőpanelnek, miközben a korábbinál keskenyebb légbeömlők csíkjai végigvonulnak a műszerfal teljes terjedelmén. 


A Hyundai az első fotókkal együtt az autó legfontosabb műszaki jellemzőit is elárulta. A frissített Grandeur benzines változata egy 2.5 literes erőforrást és hozzá egy nyolcfokozatú automatikus sebességváltót kapott. Emellett továbbra is létezik egy környezetbarát hibridverzió, amelyben egy 2.4 literes benzinmotort és egy 52 lóerős villanymotor dolgozik együtt egy hatfokozatú automata váltón keresztül. Koreában emellett egy LPi autógázos változat is elérhető lesz.  


A Hyundai palettájának tetején az autó bőséges alapfelszereltséget is kapott, amelyben a 19 colos kerekek mellett szélvédőre vetített HUD kijelző, panoráma napfénytető, fűthető-hűthető ülések, LED fényszórók, elektromos első ülések és 12 hangszórós JBL hangrendszer is megtalálható, nem beszélve a Hyundai teljes biztonsági és vezetéstámogató rendszereinek teljes tárházáról.  A Hyundai az első fotók megjelenésével együtt már fogadja az előrendeléseket Dél-Koreában. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei