N mellett N Line változatban is készül az új Hyundai Sonata


A Hyundai Motor csak jövőre tervezi bemutatni új Sonata limuzinjának teljesítményorientált N sportváltozatát, ám addig sem maradunk izgalmak nélkül, hiszen az autóból egy sportos N Line kivitel is érkezik.

A Hyundai nagyteljesítményű Sonata N sportlimuzinja várhatóan 2020-ban mutatkozhat be a nagyközönségnek. A vállalat egyik magas rangú képviselője nemrég elárulta, hogy a Hyundai első nagyteljesítményű limuzinja valamikor jövő év júliusa és októbere között, azaz a harmadik negyedévben debütálhat. 

A Sonata N nemcsak a vállalat első sportlimuzinja lesz, de elsőként fogja megkapni a Hyundai vadonatúj 2.5 literes, turbófeltöltéses T-GDi erőforrását is, amelyhez egy nyolcfokozatú duplakuplungos DCT sebességváltót illesztenek. Ezt egy korábbi kémfotó is megerősíti. Mivel az új Sonata már a konszern vadonatúj, harmadik generációs padlólemezére épül, ezért a pletykák szerint nem elképzelhetetlen, hogy az N verzió akár összkerékhajtási rendszerrel is kapható lesz.  


A Sonata készülő N változata várhatóan olyan 2.5 T-GDI erőforrást kap, ameléy nagyon hasonló a 2019-es Hyundai Kia Hajtáslánc Konferencián nemrég bemutatott G2.5 FR T-GDI benzinmotorhoz. Ennek paramétereiről a korábbi közlemény ugyan jótékonyan hallgatott, ám egy helyszínen készült fotó azonban mégis sokat elárul róla. Eszerint a motor maximális teljesítménye 304 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 421 Nm. Az új, nyolcfokozatú DCT váltó elvileg akár 470 Nm nyomatékot is tud kezelni, így ha a sportrészleg ezt a motort még tovább hegyezi, akkor az N verzió akár 330-340 lóerőre is képes lehet.

A Sonata valódi N sportverziója ugyan csak a jövő év második felében érkezik, ám a Hyundai emellett egy látványos sportkiegészítőkkel felszerelt N Line változatot is készít az autóból. Ennek bemutatására pedig nem kell már sokat várnunk, ugyanis azt a vállalat már a november végén megrendezésre kerülő Los Angelesi Autószalonon ki szeretné állítani.   

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei