A Hyundai exportálhatja üzemanyagcellás rendszereit


A hidrogénnel működő üzemanyagcellás mobilitás élharcosaként a Hyundai Motor most megkapta az engedélyt, hogy saját technológiáját külföldre is exportálja.  

A hidrogénnel üzemelő járművek legfontosabb eleme az üzemanyagcellás rendszer, amely a hidrogénből elektromosságot előállítva hajtja meg az autót mozgató villanymotort. Az ipari technológiavédelmi bizottság egyik nyilvános dokumentuma szerint a koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium nemrég engedélyt adott a Hyundai Motornak arra, hogy az Egyesült államokba és Európába is exportálja hidrogén üzemanyagcellás technológiáit. 


Összesen 69 hidrogén üzemanyagcellás rendszerhez kapcsolódó technológiát tartanak nyilván és véd nemzeti alaptechnológiaként szabadalom Dél-Koreában. Ezeket a technológiákat ugyanis állami támogatások igénybevételével fejlesztették ki, így azok exportálása állami engedélyekhez kötött. „Az ipari technológiavédelmi bizottság jóváhagyást adott Dél-Korea legnagyobb autógyártójának, miután megvizsgálta az exportálás során a technológia kiszivárgásának lehetőségeit és annak nemzeti gazdaságra gyakorolt hatását” – mondta a minisztérium.


A Hyundai Motor már régóta árusítja üzemanyagcellás autóit a nemzetközi piacokon, de ez lesz az első olyan alkalom, amikor magát az üzemanyagcellás technológiákat exportálja külföldre. Az exportengedéllyel a Hyundai Motor a hidrogénjárművek kulcsfontosságú részegységeit szállíthatja az észak-amerikai haszongépjármű-piacra, ahol ezeket a rendszereket és hajtástechnológiákat többek között az eddig haszonjárművek dízelerőforrásait előállító Cummins vállalat motorjaival összeépítve hasznosíthatják. 


A Hyundai Motor azt is reméli, hogy az európai hidrogén üzemanyagcellák piacát is vezetni fogja azzal, hogy a kapcsolódó technológiákat egy európai gyártó részére is exportálja. Ez a világon csak néhány vállalat által fejlesztett és gyártott technológia, beleértve a Hyundai Motort és a Toyotát, várhatóan jelentős műszaki és gazdasági értéket fog elérni, ha a jövőben a hidrogénüzemű járművek iránti igény gyorsan növekszik. Az üzemanyagcellás járművek értékesítési üteme 2020 és 2028 között a számítások szerint Amerikában évi 57,1 százalékos, Európában 84,2 százalékos szintet is elérhet. 


Forrás: pulsenews.co.kr, koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei