Készül a Hyundai Creta hétszemélyes változata


A Hyundai Dél-Koreában megkezdte a Creta kisterepjáró nyújtott, hétszemélyes változatának tesztelését, amely várhatóan valamikor a jövő év elején jelenhet meg a gyártó kínálatában. 

Már korábban számos pletyka kapott szárnyra arról, hogy a Hyundai Motor a Creta második generációjából egy hosszabb, hétszemélyes kivitelt is fejleszt, ám eddig ezt semmilyen hivatalos nyilatkozat nem támasztotta alá. Most azonban megjelent egy kémfotó, amelyen az új Creta egy szokatlanul más arányú álcázott prototípusa látható.


Az autó első kialakítása rögtön elárulja annak típusát, ám a hűtőmaszk egyedi, krómozott mintázatú kialakítása eltér az eddig bevezetett modelleken látottaktól. A lökhárítókban parkolóradarok is helyet kaptak, ilyen opció viszont eddig nem volt az ötüléses változatokhoz. Oldalt a prototípus ugyanolyan méretes, 17 colos felniket visel, mint amit a normál Creta modellekhez lehet választani, ám a tetővonal nem ereszkedik olyan lendületesen és a C oszlop is vékonyabb, így egy nagyobb hátsó oldalablaknak is maradt hely.      


A Hyundai Creta hétszemélyes változata várhatóan nem kap nagyobb tengelytávot, ehelyett a hátsó túlnyúlást növelik meg azért, hogy a második üléssor mögött még jusson hely két kihajtható ülésnek. Ennek megfelelően az üléstér inkább gyerekek számára lesz ideális, felnőttek biztosan szűkösnek találják majd. Ezzel együtt viszont az ötajtós Creta 433 literes csomagtere valószínűleg nőni fog. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a nyújtott Creta csak hétszemélyesként lesz kapható, vagy lesz 5 személyes kivitel is. 


A már bemutatott új modell motorpalettájával érkező hétszemélyes Hyundai Creta valamikor a jövő év elején mutatkozhat be, ám elképzelhető, hogy a kínai ix25 testvérmodellje már korábban is kapható lesz.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei