Nem készül háromajtós az új Hyundai i20-ból


Habár az első két generációból még volt háromajtós változat, a Hyundai legfelső vezetése úgy döntött, hogy a most bevezetésre kerülő harmadik i20-ból ilyen változat nem készül. 

A Hyundai i20 első két generációjából még készítettek háromajtós kivitelt. Az első generáció egyszerűbb kialakítású, olcsóbb változata után a másodikból egy sportosabb, lendületesebb vonalvezetésű kupé készült, amit azóta is használnak a WRC bajnokságban. A háromajtós kisautók azonban már rég nem olyan népszerűek, mint korábban, ráadásul az ötajtós modellek formailag is sokat fejlődtek, így már majdnem olyan sportosak, mint a korábbi kupék. 


Erről Michul Koo, a Hyundai Motor formatervezési részlegének alelnöke beszélt nemrég egy videokonferencián, ahol elárulta, hogy az új Hyundai i20 háromajtós változatának tervezése jelenleg nincs tervben. „A kupé szerintem pillanatnyilag nem egy igazán jó gondolat” – mondta, majd azt is hozzátette, hogy az ötajtós verzió már eléggé sportos és ugyanakkor sokkal praktikusabb is. 


„A kupéérzet és a kupé formavilág iránt fogékonyakat így is ki tudjuk elégíteni. Ahogyan mondtam, a praktikum és a csomagolás nagyon fontos a vásárló számára, mivel ha úgy gondolják, az autó kupés, de túl alacsony, akkor az nem jó irány. Így valóban ötvöznünk kell a praktikumot a stílussal.” 


Az új, harmadik generációs Hyundai i20 először februárban mutatkozott be Európában, az autónak Genfben lett volna a világpremierje. Az autó viszont így is a legsportosabb kisautó, amit eddig a Hyundaitól láthattunk, miközben belső tere tágas és elegáns. 

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei