A Top Gear is díjazta a Hyundai Kona Electric képességeit


Az első alkalommal megrendezett TopGear Electric Díjátadón a Hyundai Kona Electric modelljét a legjobb kis családi autóként ismerték el, miután azt egy 9 európai országon keresztül vezető 1 600 kilométeres utazáson próbálták ki.

A Hyundai Motor teljesen elektromos crossoverjét nemcsak hatékonysága és hosszútávú képességei miatt dicsérték, hanem sima és könnyed teljesítményleadása miatt is. A huszonnégy órás tesztvezetésre még 2019 decemberében került sor, amikor a BBC TopGear magazinjának főszerkesztője, Charlie Turner az európai villámtöltőhálózatot kihasználva 316 kWh villamosenergiával töltötte fel a Kona Electric-et, és úgy döntött, hogy a vezetési idő maximális kihasználása csak 80 százalékra tölti fel az autót. Útja során összesen 9 országba látogatott el, amely a Cseh Köztársaságban kezdődött, és az 1 600 kilométeres útvonall Németországon, Ausztrián, Svájcon Lichtensteinen, Franciaországon, Luxemburgon, Belgiumon és Hollandián haladtak keresztül.


„Miközben bezárkóztunk, álmainkban szabadon annyi országot járhatunk be, amennyit csak szeretnénk” – mondta Charlie Turner, a BBC TopGear magazin főszerkesztője. „Ugyanakkor megnyugtató tudni, hogy amint az elektromos autózás jövőnk egyre bővülő részévé válik, és az olyan autók, mint a Kona Electric már képes hosszabb távolságok teljesítésére is és bár a legtöbben nem fogják olyan hosszú távokra használni az autót, ahogy mi tettünk, de bebizonyítottuk, hogy a hatótávparának nem kell feltétlenül a hosszú távú utazások részének lennie." 


„A Kona Electric 2018-as bevezetését követően továbbra is megfizethető, zéró károsanyag-kibocsátású, mindenki számára elérhető eszközként ötvözi a praktikumot a hatótávolsággal és a teljesítménnyel” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing alelnöke. „A Kona Electric legújabb frissítéseivel jobb kapcsolódási lehetőségeket és háromfázisú fedélzeti töltőt kapott, amivel az egész csomag még vonzóbbá vált. Nagyon örülünk, hogy a TopGear elismerte a Kona Electric erősségeit, és a korábbiak mellett további díjjal jutalmazták ezt a figyelemre méltó autót." 


„A Kona Electric a 2018-as bevezetése óta bebizonyította, hogy elérhető mindenes tud lenni” – mondta Ashley Andrew, a Hyundai Motor UK elnöke. „Charlie utazása egy szélsőséges példa volt, de mint sok vásárlónk már tudja, a Kona Electric könnyen megfelel a valós élet követelményeinek. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a Top Gear Electric díjával is elismerték és biztos vagyok abban, hogy nem vagyok egyedül azzal a reménnyel, hogy hamarosan visszatérhetünk az utakra, hogy élvezhessük a zéró károsanyagkibocsátású motorok előnyeit.”

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei