Több száz Hyundai busz kerül Türkmenisztánba


A Hyundai Motor és a türkmén közlekedési minisztérium aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében 60 millió dollár értékben 400 buszt vásárolnak a koreai autógyártótól.

A Hyundai Motor közleményében elmondta, hogy a közép-ázsiai ország számára 400 darab 27 személyes New Super Aero City típusú buszt szállít. Ez a szerződés a második legnagyobb azután, hogy a vállalat 2016-ban 500 új buszt szállított az országnak. Amióta a Hyundai Motor 2008-ban először szállított 500 buszt Türkmenisztánnak, az autógyártó összesen már 1 200 buszt szállított ide. 

A Hyundai Motor nyilatkozata szerint a mostani megállapodás eredményeként Türkmenisztán fővárosában, Asgabatban minden városi buszt Hyundai Aero City modellre tudnak cserélni. A Hyundai új Super Aero City buszai számos olyan korszerű biztonsági felszereléssel vannak ellátva, mint pl. a tolatókamera és a hátsó tolatóradarok. A türkmén média szerint a Hyundai új buszainak motorjai az Euro-4-es emissziós normákat teljesítik, amelyeket az EU-ban még 2005-ben vezettek be.  


A Hyundai várhatóan idén májusban kezdi meg a buszok sorozatgyártását és szándékai szerint az összes buszt még december 12, vagyis az ország függetlenné válásának 25. évfordulója előtt igyekszik leszállítani. A Hyundai Motor jelentős mértékben hozzájárult az ország tömegközlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez, mivel a koreai gyártó buszok mellett alkatrészeket, fogyóeszközöket és karbantartási szolgáltatásokat is nyújt.

„A Hyundai Motor számára megtiszteltetés ez a megállapodás, mivel az újabb megállapodás bizonyítja, hogy a Hyundai Aero City buszainak kiváló minőségét a türkmén lakosok is elismerik” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. „A továbbiakban is folytatjuk szállítási megállapodásaink bővítése iránti erőfeszítéseinket.”

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei