Hivatalos kémfotókon a Hyundai Elantra N Line változata


A Hyundai legsikeresebb Elantra modelljének legújabb generációja első alkalommal kapja meg a sportos N Line csomagot, amely sportos külseje mellett kifinomult, erőteljes hajtásláncot és áthangolt futóművet kap.

A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta az első fotókat és egy videóelőzetest a hamarosan érkező vadonatúj Elantra limuzin N Line változatáról. A felvételeken az Elantra N Line még azokat a jellegzetes álcamatricákat viseli, amelyek a kémfotókon általában láthatatlanná teszik az adott típus pontos formai kialakítását, ám ezeket most maga a gyártó készítette. 


A Hyundai közleményében kitért arra is, hogy a nemsokára bemutatkozó Elantra N Line a márciusban bevezetett bázismodell különlegesen előremutató formatervét továbbfejlesztve megkapta az N sportmárkára jellemző elemeket, futóműhangolást, amit egy turbófeltöltéses benzinmotor egészít ki. Ez a motor minden bizonnyal a Hyundai jól ismert 1.6 literes T-GDI legújabb fejlesztésű SmartStream változata lehet, ami 200 lóerő körüli teljesítményével és 265 Nm nyomatékával kellő lendületet az az Elantra N Line dinamizmusához.     


Külső megjelenésében a gyári kémfotókon látható prototípus nem sokban különbözik a márciusban leleplezett 2021-es modellévű új Elantrától. Meglepő módon nem látni sokkal mélyebbre húzott lökhárítót, oldalt sincsenek küszöbtoldatok, az alufelnik pedig csak egy kicsit mutatósabbak, mint a bázismodellhez kaphatóak. Hátul is egyedül csak a lökhárítóból jobb oldalt kitüremkedő dupla kipufogóvég árulkodik egy nagyobb teljesítményű változatról. 


A Hyundai az Elantra mellett a nagyobb Sonata modellből is tervez sportos N Line változatot készíteni. Ezt utóbbi autót ugyanilyen álcamatricákkal korábban már a vadonatúj Sonata amerikai tesztvezetése kapcsán rendezett eseményen is megmutatták az újságíróknak, akik közül néhányan ki is próbálhatták azt. Ez a változat az Elantra N Line-énál jóval nagyobb, 2.5 literes T-GDI motort kap, amely állítólag kb. 290 lóerős teljesítmény és 420 Nm leadására lesz képes.
  

A Hyundai nagyteljesítményű modelleket készítő N sportrészlege olyan élményeket adó típusokat fejleszt, amelyek vezetése közben a sofőr szíve gyorsabban ver. Az N márka által ihletett N Line modellek sportos formai elemekkel és áthangolt erőforrásaikkal és futómű-karakterisztikájukkal az alapmodelleknél többet adnak a vásárlóknak. Az N sportmárka termékkínálata az alapmodellektől egészen az autósportban kínált versenyautókig mindent kínál ügyfeleinek, hiszen az elsősorban optikai kiegészítőket (és eltérő motorbeállítást, futóműhangolást) tartalmazó N Line csomagot az alacsonyabb teljesítményű motorváltozatokhoz is meg lehet vásárolni, így téve az N érzést szélesebb rétegek számára is elérhetővé.      


Az új Sonata N Line állítólag már valamikor május közepén hivatalosan is megjelenhet, de az Elantra N Line mostani beharangozóját látva ez a változat sem sokáig marad az álca alatt. Jövőre pedig a hírek szerint az N Line mellé/fölé érkezik a valóban erős Elantra N változat is!


Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei