Nagyobb motor kerülhet a Hyundai sportautóiba


A Hyundai a jelek szerint arra készül, hogy az N szériás sportmodellek a mostani kétliteres turbómotorját egy nagyobb lökettérfogatú és nagyobb teljesítményű erőforrásra cserélje.

Miután nemrég megjelent egy sejtelmes fotó egy középmotoros MR23T jelzésű Veloster tesztautóról, most egy másik kémfotón egy olyan Performance Blue színű Veloster N-t fotóztak le, amelynek vezetőoldali ajtaján lévő felirat szerint az autóban egy 2.5 literes T-GDI motor dolgozik. Ez alapján könnyen lehet, hogy a Hyundai N Performance részlegénél egy mostaninál erősebb Theta III erőforráson dolgoznak, amely később az N jövőbeli modelljeiben jelenhet meg.  

A mostani Veloster és i30 N sportmodellek a Hyundai 2.0 literes benzines turbómotorját használják, amelyhez egyelőre kizárólag manuális sebességváltót illesztenek. Várhatóan még ebben a hónapban Dél-Koreában bemutatásra kerül a Veloster N-hez kifejlesztett 8 fokozatú, duplakuplungos DCT váltó, amelyet az év második felében minden bizonnyal az i30 N változata is megkap.  


Az autógyártó szerint az új sebességváltó olyan új technológiákat tartalmaz, amely többek között DCT specifikus vezérlőegységgel és elektronikus olajpumpa alkalmazásával maximalizálja az erőátvitel hatékonyságát és reakcióidejét. A pletykák szerint a Veloster N 275 lóerős teljesítménye a DCT váltó alkalmazásával sem változik.  

A jelek szerint a Hyundai fejlesztői azonban már a következő lépcsőfokra készülnek és a mostani Theta II 2.0 T-GDI erőforrást egy vadonatúj Theta III 2.5 literes T-GDI motorra váltanák le a közeljövőben, ami a Genesis G80-ban 304 lóerőt tud. Erre azonban várhatóan még minimum 1-2 évet várnunk kell, az leghamarabb az i30 vagy a Veloster N új generációjával kerülhet a piacra. Ezzel együtt az is lehetséges, hogy a motor akár az új Tucson N sportváltozatába is bekerülhet.    

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei