Kicsit más lesz az indiai Hyundai i20


A Hyundai indiai képviselete nemrég egy előzetes fotót mutatott az ottani piacon hamarosan bemutatkozó új i20 modellről, amely alapján az indiai változat nem lesz teljesen azonos az európai i20-assal.

Habár az európai és az indiai piacon értékesített i20 kisautók azonos alapokra épülnek, a helyi piacok igényei miatt már eddig is némileg különböztek az egyes régiókban forgalmazott típusok. A Hyundai Motor India nemrég egy előzetes fényképet mutatott be a közelgő indiai i20-ról, amelynek alapján az autó hűtőmaszkja nem teljesen azonos az Európában bemutatott változattal.


Ahogyan a második, úgy a harmadik generációs Hyundai i20 is egy eredetileg az európai piac számára fejlesztett B kategóriás kisautó, amelynek új generációja az élesebb és lendületesebb vonalvezetésnek köszönhetően jóval fiatalosabb megjelenést kapott. Amíg azonban a nemrég bemutatott európai Hyundai i20 hűtőmaszkja méhsejtmintázatot követ, addig a most bemutatott frontrészen egy sokkal egyszerűbb, vízszintes és függőleges pálcákból álló maszk jelent meg.  

Az indiai i20-ról egyelőre ez az egyetlen hivatalos felvétel, ám arra lehet számítani, hogy a formavilág követi a már bemutatott európai Érzéki Sportosság dizájnelvet. Ezzel együtt az új i20 indiai változata is merészebb stílust követ majd, agresszívabb frontkialakítással, LED fényszórókkal. Emellett remélhetőleg megtartja a különleges Z alakú hátsó lámpakialakítást is, amely meghatározóvá teszi az autót. 


Ugyan az európai i20 elődjénél 5 mm-rel nagyobb hosszúságával már 4 méteren túlnyúlik, a helyi szabályozások miatt Indiában minden bizonnyal 4 méteren belül marad a kisautó hossza. Az új i20 európai változatához hasonlóan Indiában is egy 1.2 literes szívóbenzinessel és egy 1.0 literes T-GDI erőforrásokkal lesz elérhető, amely mellett viszont Indiában egy 1.5-ös 90 lóerős CRDi dízelváltozattal is kapható lesz. Lágyhibrid változatokról egyelőre nincs szó.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei