A Hyundai is segíti a cseh járványügyi védekezést


A Hyundai Motor Manufacuring Czech és a koreai márka hivatalos cseh márkaképviselete 10 millió cseh koronát és 20 ezer FFP2 maszkot adományozott a koronavírus-járvány csehországi kezeléséhez.     

A Hyundai Motor csehországi leányvállalata 10 millió cseh korona készpénzt bocsátott a Cseh Köztársaság kormánya rendelkezésére, amely mellett 20 ezer darab FFP2 szájmaszkot is adományozott 3,25 millió korona értékben. Utóbbit a Morva-Szilézia régió Frýdek-Místek és Nosovice falu közelében fekvő gyárat körülvevő települések részére osztanak ki. A felajánlás része továbbá, hogy a Hyundai modelljeit a kórházak és egészségügyi központok díjmentesen vehetik bérbe az egész ország területén.   


„A Hyundai számára a társadalmi felelősségvállalás vállalati kultúránk szerves része” – mondta Donghwan Yang, a Hyundai Motor Manufacturing Czech elnöke. „Tisztában vagyunk az emberek, a régió és az ország iránti felelősséggel. Ebben a nehéz helyzetben minden eddiginél nagyobb segítségre van szükség, ezért úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a Cseh Köztársaság kormányát, valamint azokat az embereket, akik nagy bátorsággal harcolnak, miközben segítik a legsebezhetőbb embercsoport védelmét.”

Andrej Babiš miniszterelnök, valamint Karel Havlíček ipari, kereskedelmi és közlekedési miniszter a Cseh Köztársaság kormányának székhelyén, a Straka Akadémián szimbolikusan átvette a 10 millió koronás pénzügyi adományt. Pénzügyi adakozásával a vállalat célja, hogy segítse a Cseh Köztársaság kormányát a szükséges orvosi felszerelések és eszközök beszerzésében.


„Sajnos a jelenlegi helyzet senkinek sem könnyű” – mondta Martin Saitz, a HMCZ ügyvezető igazgatója. „Hivatalos márkapartnereink korlátozott üzemmódban működnek, a polgárok és a vállalatok mobilitásának biztonsága érdekében elsősorban márkakereskedéseinken keresztül tudunk szolgáltatásokat nyújtani. De annál is inkább szükség van szolidaritásra, mérlegelésre és segítségre manapság, és mivel mi sem vagyunk közömbösek a válságokkal szemben, pénzügyi és pénzügyi hozzájárulásunk mellett díjmentes autókölcsönzést biztosítunk a kórházak és az egészségügyi központok részére.”

A jövő héten 20 ezer szájmaszk forgalmazása kezdődik a morva-sziléziai régióban, Frýdek-Místek városának és a kiválasztott önkormányzatok elosztóhálózatán keresztül. A szájmaszkokat a frontvonalban dolgozók kapják, ideértve az orvosi létesítmények és kórházak személyzetét, orvosokat, fogorvosokat, gyógyszertárakat és az integrált mentőrendszer testületeit. Ezenkívül a legsebezhetőbb embercsoportok is kapnak légzőkészüléket – az idős és krónikus betegségben szenvedők. Így a szájmaszkokat Frýdek-Místekben és a környező falvakban is osztani fogják.


Ugyanakkor a Hyundai bemutató járműveit ingyenesen bérbe adja az ország egész területén található kórházak és egészségügyi központok részére. A válság kezdete óta a Hyundai hivatalos partnerei már folyamatosan ajánlják autóikat a környékbeli intézmények számára, amelyeknek mobilnak kell maradniuk, ehhez viszont saját forrással nem rendelkeznek. 

A Hyundai mindig is segítette dolgozóit és közelebbi és tágabb környezetét. Például a 2016-ban elindított támogatási program révén a gyermekeknek és a fogyatékkal élőknek szánt projektekhez, illetve különféle sport- és kulturális eseményeknek nyújt pénzügyi támogatást a morva-sziléziai régióban. Az elmúlt kilenc évben a Jó Szomszéd projekt pénzügyi támogatást nyújtott a nošovicei üzem körüli önkormányzatok kiválasztott projektjeihez. Létezésének 13 évében a Hyundai Alapítvány több mint 20 millió koronát osztott ki környezetvédelmi és közösségi projektek támogatására. A közelmúltban a Hyundai mind pénzügyileg, mind i10 járművein keresztül támogatni kezdte a Joy for Children Alapítványt.

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei