Járvány alatt is biztonságban a Hyundai új modelljével (Április elseje!)

  
A Hyundai Motor a világban kialakult veszélyhelyzet megfelelő kezeléséhez komolyan fontolóra veszi, hogy elkészíti a 2012-ben a San Diegói Képregény-fesztiválra épített Elantra Coupe modell szériaváltozatát.

Az amerikai Walking Dead képregény-sorozat alkotói a füzet 100. számának tiszteletére 2012-ben rajzoltatták meg a zombiapokalipszis idején is használható tökéletes járművet. A készítők szövetkeztek a Hyundai amerikai képviseletével (mely a képregénysorozat alapján készült filmsorozat egyik főszponzora is), melynek révén a főhős a jubileumi kiadásban az akkor friss, a Chicagói Autószalonon debütált új Hyundai Elantra Coupe egy módosított változatával menekül az őt üldöző zombik elől. Később, a 2012-es San Diegói Képregény-fesztiválon élőben is bemutatták az autó átalakított változatát, amely hatalmas sikert aratott a látogatók körében. 


Az akkori mattszürke fényezésű „Hyundai Zombi Túlélő Jármű” névre keresztelt autó az alábbi módosításokat kapta: első zombi-eltakarító eke fémtüskékkel, páncélozott ablakburkolatok, tetőablak és páncéllemezek a gyalogos zombik támadásának kivédésére, a csomagtérben elektromos és pneumatikus fegyverek, első-hátsó keresőfények, tüskés terepgumik, CB Rádió, stb. 


A most elővett és leporolt tervek alapján az eredeti átalakítás néhány elemére nyilván nem lesz szükség, így a fegyverek természetesen kikerülnek az autó szériafelszereltségéből, ám az első eke, a páncélozott ablakok, a kerékagy-rudak, a keresőfények és a CB rádió továbbra is szériában, vagy opcióként elérhető lesz. Ezek a felszerelések ugyanis nemcsak arra lesznek megfelelőek, hogy a potenciális vírushordozókat távol tartsák, de a kommunikációs eszközökkel felkutathatóak lesznek a túléléshez elengedhetetlenül fontos liszt, WC papír és akciós csirkemell készletek titkos lelőhelyei is. 


Időközben eltelt viszont nyolc év és ez éppen elég volt ahhoz, hogy az eredeti tervekhez képest az alapmodell átadja helyét a frissen bemutatott hetedik generációs Elantrának. Mivel az új modell gyártása hamarosan megkezdődik Dél-Koreában, így a „COVID19” limitált példányszámú széria is hamarosan megjelenik a gyártó kínálatában. Az autót várhatóan csak online lehet majd megrendelni, a fizetés csak banki átutalással történhet, a kiszállítás a házhozszállítással, a kulcsátadás pedig az arcazonosítás és lázmérés után zárt és fertőtlenített borítékban történik. 
     

A gyártó reméli, hogy új modelljével így nemcsak a vezető személyes környezetében, de autójával is képes lesz megtartani a megfelelő távolságot a többiektől. A felárról egyelőre nem érkeztek hírek, de a közlemény szerint az emberi életnél és egészségnél nincs drágább kincs, különösen, ha közben legalább 6-8 hónapra elegendő WC papír és liszt is rendelkezésre áll.

Forrás: Dönci

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei