Koreában már kapható az új Hyundai Elantra


A Hyundai Motor, Dél-Korea legnagyobb autógyártója az eladások fellendítése érdekében bevezette egyik legnépszerűbb modelljének, a helyi piacon Avante néven forgalmazott limuzinjának legújabb generációját.

A Hyundai még a múlt hónapban, Los Angelesben leplezte le vadonatúj kompakt limuzin modelljét, amelyet követően az Avante most a dél-koreai piacon is megjelent. Az új Hyundai Avante egyelőre kétféle változatban érhető el: egy 1.6 literes benzines és egy szintén 1.6-os, LPG autógázos változatban. A Hyundai közleménye szerint az 1.6 hibrid és az N (Line?) sportmodell még az idei év első felében csatlakozik a kínálathoz.  


A világpiacon Elantra néven forgalmazott Avante a Hyundai legújabb Érzéki Sportosság divatirányzatának képviselője, amely a négy formatervezési alapelem – az arányok, a felépítés, a stílus és a technológia – harmóniájára épül. A Hyundai új formafilozófiája elsőként a frissített Grandeur, majd a vadonatúj Sonata modelleken mutatkozott be tavaly, továbbfejlesztéseként pedig az elektromos Prophecy tanulmányon is megjelent. A vadonatúj Avante a legmodernebb biztonságtechnikai rendszerekkel rendelkezik, így pl. az első ütközéselkerülő rendszer, a sávtartó és sávkövető rendszer és a vezetői éberségfigyelő rendszer. 


A vállalat a típus 1990-es bemutatkozása óta eddig közel 14 millió Elantra/Avante modellt értékesített a világpiacon. Az új modell Elantra néven az idei év második felében kerül bevezetésre a világ egyik legfontosabb autópiacán, az Egyesült Államokban. Dél-Koreában a Hyundai Avante 15 és 24 millió von (kb. 4,1 és 6,6 mFt) közötti áron kerül értékesítésre, miközben az LPG autógázos változatok 18 és 22 millió von (kb. 4,9 és 6 mFt) között kerülnek a koreai márkakereskedésekhez. A hyundai közleménye szerint a bevezetést megelőző kilenc napban összesen 17 ezer előrendelés érkezett az autóra.  


A Hyundainak nagy szüksége van új, fejlett, modern és legfőképp vonzó modellek bevezetésére, mivel a vállalat eladási eredményei a tavalyi 1.021.391 darabról idén 11 százalékkal 904 746 darabra estek vissza.  


Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei