A Hyundai hidrogén-átalakítók építésébe kezd


A Hyundai csoporthoz tartozó vasúti és gyárberendezéseket előállító leányvállalata, a Hyundai Rotem bejelentette, hogy diverzifikáiós stratégiájuk részeként egye hidrogén-átalakító üzemet épít.

A Hyundai Rotem fejlesztési központjában, a koreai Uiwangban azzal a céllal kezdi meg egy hidrogén-átalakító üzem létrehozását, hogy ott idén októbertől 20 darab átalakítót készítsen. A hidrogén-átalakító egy olyan szerkezet, amely a hidrogén töltőállomás részeként földgázból nyeri ki a hidrogént.


A Hyundai Rotem közleménye szerint a húsz darab hidrogén-átalakító összesített kapacitása eléri a 4 700 tonna hidrogént, amivel 850 ezer darab Hyundai Nexo üzemanyagcellás autó tankolható fel. A vállalat azt is közölte, hogy a jövőben a piaci igényekhez igazodva tervezik a gyártóüzem termelésének bővítését.

A vállalat idén júniusban jelentette be, hogy új növekedési lehetőséget látva beszáll a hidrogén infrastruktúra iparágába. A Hyundai Rotem célja, hogy a hidrogénüzemű járművek iránti kereslet növekedésével 2022-re 92,4 millió dolláros, 2025-re 294 millió dolláros forgalmat bonyolítson a hidrogén töltőállomások piacán. Dél-Koreában 2040-re 2,9 millió üzemanyagcellás járművel számolnak, míg a hidrogén töltőállomások száma a 2022-es 310 darabról 2040-re 1 200-ra növekszik.


A Hyundai Rotem a Hyundai Motor Group egyik leányvállalataként 2030-ra 7,6 billió vont kíván költeni a hidrogénüzemű járművek termelési létesítményeinek felszerelésére és a hozzá kapcsolódó kustás-fejlesztési tevékenységekre. Az autóipari csoport 2030-ban 500 ezer üzemanyagcellás jármű gyártását tervezi. 

Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei