Szerbiába megérkezett az új Hyundai Sonata


Habár az Európai Unióban – sokak legnagyobb sajnálatára – hosszú évek óta nem kapható, a Hyundai Sonata legújabb generációja nem is olyan messze tőlünk ma is elérhető.

Miközben számos globális autógyártó a hobbiterepjárók javára lemond a hagyományos középkategóriás limuzinokról, a Hyundai ragaszkodik világszerte jól bevált típusaihoz. És ugyan az Európai Unióban a csökkenő eladások miatt már nem kínálják, a szomszédos Szerbiába viszont megérkezett a Hyundai Sonata legújabb generációja. 


A márka Belgrád újvárosi részén található szalonjában egy aranyszínű, bézs belsővel ellátott példányt állított ki. Az autó friss formaterve egyáltalán nem unalmas, a Sportos Elegancia dizájnelv teszi igazán vonzóvá. Az egyetlen választható erőforrás a 2.5 literes 180 lóerős  szívóbenzines, amely üde színfoltot jelenthet mindazok számára, akik nem kedvelik a méretcsökkentett apró turbómotorokat.


A 27 990 eurós alapáron kínált GLS Comfort verzióhoz hasonlóan az összes hatfokozatú hagyományos automata sebességváltóval érkezik Szerbiába. A gazdag alapfelszerelés része többek között a 17 colos alufelni, a vezeték nélküli mobiltöltés,  a kétzónás klíma, a teljes értékű pótkerék, a parkolóradarok, a tolatókamera, a 8 colos érintőkijelzős multimédia, a LED fényszórók, a kulcsnélküli rendszer, stb. A legdrágább, 36 990 euróért kapható Ultimate változatban már teljesen digitális műszeregység, panoráma napfénytető, Head-up kijelző,  bőrbelső, navigáció, stb is helyet kapott.  


Érdekesség, hogy a Sonata mellett a Hyundai szerb képviselete az új Venue kisterepjárót is forgalmazza az országban, 16 990 eurós indulóárral. 

Forrás: magazinauto.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei