Három villanyautót mutat be a Hyundai jövőre


A Hyundai Motor jövőre elektromos modelloffenzívát indít, amelynek keretében három olyan villanyautó érkezik, amelyek mindegyike a csoport új moduláris E-GMP padlószerkezetére épül.

A Hyundai Motor első olyan tisztán elektromos meghajtású modellje, amely a kifejezetten villanyautók számára alkalmas E-GMP padlóvázat kapja, a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott 45 tanulmány szériaváltozata lesz. Az „NE” gyári kódjelű új modell több mint 4,6 méteres hosszával a Kona Electricnél lényegesen nagyobb, tágasabb modell lesz, amelybe nagy valószínűséggel az LG Chem 58, illetve 73 kWh-s akkucsomagját építik be, a koreai ciklus szerint mért hatótávjuk pedig valahol 350-450 km lehet. A 70-es évek ős-Pony modelljére hasonlító villanyautó várhatóan már 2021 első hónapjaiban debütálhat.


Az „NE” után nem sokkal a Hyundai bemutatja a Prophecy tanulmány sorozatgyártású változata, amit még az elmaradt Genfi Autószalonra készítettek. „Az új villanyautó-platform nagy tengelytávot és lapos padlólemezt biztosít számunkra, amivel jelenleg kísérletezünk és a különféle modellekhez igazítunk” – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai Motor vezető formatervezője egy korábbi interjúban. „A 45 formavilágát az 1970-es évek ihlették, ám általánosan modern SUV stílusban. A Prophecy ezzel szemben inkább az 1930-as évek kora ihlette. Ez a két autó tökéletesen megmutatja, milyen széles formatervezési spektrumra vagyunk képesek. A Prophecy szériagyártású változatát közvetlenül a 45 tanulmány szériaváltozata után kívánjuk bemutatni”  


A Prophecy modell kialakítását, formai részleteit jelenleg véglegesítik. A szériaváltozat egy olyan teljesítményorientált autó lesz, amely akár a Tesla Model 3 riválisa is lehet. „Az egész a váratlanságon alapul, a formai filozófiánk az Érzéki Sportossággal kezdődik” – magyarázza Lee. „A Hyundait a jutányos árazásáról ismerték, de ez nem elég. Az Érzéki Szobrászat sokkal több érzelmi értéket ad az autóknak. Az emberek különböző életstílusát különböző autóstílusokkal igyekszünk szolgálni. Ezt legjobban a 45 és a Prophecy tanulmányok mutatják meg.”


A harmadik új villanyautó egy tanulmány lesz, amely a Hyundai Motor vadonatúj E-GMP moduláris padlólemezében rejlő lehetőségeket igyekszik majd bemutatni. Ez ugyan nem egy szériagyártmány lesz, ám a 45 és a Prophecy példájából kiindulva később, 2022-től kezdődően ez a koncepció is megvalósulhat. „A tanulmányautók soha nem öncélú játékok, nagyon komoly szerepük van” – mondta korábban Lee. „Ezek nem olyan tanulmányok, amelyek soha nem valósulnak meg. Így szoktuk kezdeni az autótervezést. És nagyon elégedett vagyok, amikor egy szériagyártmány formavilága megközelíti a tanulmányét. És ez a Propecy modellre is igaz lesz.” 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei