Ausztráliába is megérkezett a Hyundai Nexo


A Hyundai helyi képviselete, a Hyundai Motor Company Australia (HMCA) leszállította az első 20 darab Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjárót, amelyek a főváros, Canberra kormányzata használ a jövőben. 

A Hyundai új Nexo járműveit Canberra kormányzata a harmadik negyedévtől használja a hétköznapokban.  Az autók leszállítása mind a Hyundai, mind az kormányzat hosszú távú elkötelezettségét jelenti a zéró kibocsátású járművek iránt Ausztráliában. A kontinens fővárosában lévő 20 darab Nexo flotta a hidrogénjárművek első kormányzati használatát jelenti, miközben a zéró kibocsátású Nexo hobbiterepjáró az első olyan hidrogénüzemű autó, amely megfelel az ausztráliai formatervezési szabályok (ADR) tanúsítványának is. A járművek különféle területeken kerülnek bevetésre a kormányzat minisztériumai között.


A Canberra Phillip külvárosában működő Lennock Hyundai márkakereskedés a Nexo modellek első üzembehelyezési és szervízszolgáltatásait fogja ellátni – így a Lennock márkaképviselet Ausztráliában elsőként lesz képes az üzemanyagcellás járművek karbantartási munkáinak elvégzésére. Canberra első 700 baros hidrogén-üzemanyagtöltő állomása biztosítja az üzemanyagot a flotta számára, amely az idei év harmadik negyedévében, a Nexo hivatalos piaci bevezetésével együtt nyílik meg. Ez lesz az ország első nyilvánosan elérhető hidrogéntöltő állomása és az egyetlen ilyen jellegű állandó létesítmény.


A Canberrában létesülő új állomás a Hyundai Motor ausztrál székhelyénműködő privát hidrogénkúthoz fog csatlakozni. Ezenkívül várhatóan 2020 végére elkészülnek a Brisbane-ben és Melbourne-ben lévő hidrogénkutak is, valamint Új Dél-Walesben, Ausztrália déli, nyugati részén, illetve Tasmaniában is terveznek ilyen állomásokat. A HMCA saját hidrogénállomása 2015 óta működik, amely egybeesett az első, Ausztráliába folyamatosan importált üzemanyagcellás modell, az ix35 Fuel Cell érkezésével együtt.


A Hyundai Motor Company Australia vezérigazgatója, Jun Heo elmondta: bár a hidrogénmobilitás még nem jelent tömeges alternatívát Ausztráliában, a vállalat progresszív elképzelése segít a technológiának kulcsszerepet játszani a jövőben. „A hidrogénre hosszú ideje a jövő üzemanyagaként tekintenek. Ugyanakkor a Nexo flotta az ausztrál főváros kormányzatához érkezésével örömmel mondhatjuk, hogy ez már a jelen üzemanyaga ” – mondta Heo. „A Nexo hosszú távú elkötelezettségünk megtestesítője a hidrogénüzemű közlekedés bevezetésével Ausztráliában és a világ minden táján. A hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos modellekből álló paletta részeként a Nexo az öko-mobilitás vezető szerepét és az ország fenntartható, alacsony kibocsátású jövője iránti elkötelezettségünket hangsúlyozza " – tette hozzá.


A Nexo a Hyundai folyamatosan növekvő környezetbarát járműportfóliójának technológiai zászlóshajója  A modell csatlakozásával a Hyundai az egyetlen olyan márkává vált Ausztráliában, amely üzemanyagcellás, hibrid (Ioniq), tisztán elektromos (Ioniq és Kona) és plug-in hibrid (Ioniq) járműveket is kínál. A Hyundai Nexo 666 km-es (WLTP) hatótávot kínál, öt-öt perc feltöltési idővel, futurisztikus hobbiterepjáró platformon, amely csak vízgőzt bocsát és megtisztítja környezete levegőjét is. A Nexo majdnem teljesen csendes hajtáslánca jelentősen csökkenti a külső zajt, ami különösen városi környezetben hasznos. Rendkívül biztonságos is, mivel az első üzemanyagcellás elektromos járműként megkapta az ausztráliai ANCAP maximális ötcsillagos biztonsági besorolását.


A Hyundai második generációs tömeggyártású üzemanyagcellás modelljeként a Nexo a tiszta mobilitást a legújabb autonóm vezetési képességekkel és az intelligens vezetési segédrendszerekkel ötvözi. Bevezetése az Ausztrál Nemzeti Hidrogénstratégia megjelenését követi, amelyet az ausztrál kormányok tanácsa (COAG) 2019 végén egyhangúlag jóváhagyott. A stratégia elismeri a hidrogénmobilitás fontos szerepét annak elérésében, hogy Ausztrália 2030-ig a globális hidrogénipar élvonalába kerüljön.


A Hyundai Motor Company Australia üdvözli a nemzeti hidrogénstratégia bevezetését és a kormányokkal és más érdekeltekkel együttműködve dolgozik annak végrehajtásán. Az Ausztrál Hidrogén Tanács társalapítójaként a Hyundai büszke az elmúlt évek során a fenntartható hidrogénipar fejlesztésének és növekedésének elősegítésére elvégzett munkára Ausztráliában.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei