Négymilliótól indul itthon az új Hyundai i20


A Hyundai Hungary honlapjára felkerült a vadonatúj, harmadik generációs i20 teljes ár- és opciós listája, amely szerint az új kisautó összesen négyféle felszereltségben, ezer forint híján 4 millió forinttól megrendelhető.

A Hyundai még az év első negyedévében, a koronavírus-járvány kitörésének küszöbén mutatta be az i10 mellett készülő vadonatúj i20 modelljét, amelynek gyártása hamarosan megkezdődik Törökországban. A teljes egészében megújult modell többek között Z alakú hátsó lámpatesteit is magában hordozó merész külső megjelenésével, vadonatúj, környezetbarát hajtásláncaival és példamutatóan gazdag biztonsági és kényelmi felszereléseivel immár Magyarországon is rendelhető.


A vadonatúj Hyundai i20 két lökettérfogatú benzinmotor háromféle teljesítményszinű változatával érhető el. Az alapváltozat maradt az 1.2 literes szívóbenzines erőforrás, amelynek viszont mostantól csak az erősebb, 84 lóerős változata kapható. Emellett választható az 1.0 literes T-GDI turbómotor 100 lóerős „LP” változata, valamint ennek 120 lóerősre izmosított verziója is, utóbbihoz azonban már a lágyhibrid rendszer (MHEV) is jár. Az erősebb egyliteres erőforráshoz ezen kívül nem hagyományos 6 fokozatú kéziváltó, hanem az ún. intelligens manuális sebességváltó (iMT) is jár, amely már a gázpedál felengedésekor szétkapcsolja a motor és az erőátvitel között, így csökkentve a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Szintén az 1.0 T-GDI-hez 400-450 forintos felárért immár 7 fokozatú duplakuplungos DCT váltó is kérhető.


Az alap, „jóárasított” Entry változat csak az 1.2-es benzinmotorral rendelhető, de a szokásos és kötelező 6 légzsákon, ABS + ESP és eCall vészhívó rendszer mellett olyan fontos biztonsági extrák is belefértek a 4 milliós árkeretbe, mint az első vészfékrendszer, a sávtartó, a távolsági fényszóróasszisztens, az éberségfigyelő, a jármű előtt álló autó elindulására figyelmeztető rendszer, automata fényszóróvezérlés  vagy épp az intelligens sebességkorlátozó táblafelismerő rendszer. Az Entry utasterében van állítható magasságú vezetőülés, első elektromos ablak, riasztós központi zár, aszimetrikusan dönthető hátsó ülés, fedélzeti számítógép és sebességtartó automatika is. 


A szintén csak az alapbenzinessel 4,4 millió forinttól elérhető Life verzióban már van manuális légkondi, kormányvezérlő gombokkal ellátott, USB csatlakozós 4 hangszórós beépített rádió, telefonkihangosító, magasságban és tengelyirányban állítható kormánykerék, elektromosan állíthatóak az irányjelzős és fűthető külső tükrök, színezettek az üvegek és hátul is van elektromos ablak. Az opciós tételek listája itt már szélesebb, akár szükségpótkerék, bőrkormány, tolatóradar, hátsó USB csatlakozós első kartámasz, vagy Téli csomag, (első ülésfűtés és kormányfűtés)  is elérhető hozzá. 


A Comfort szinten már az összes létező (1.2, 1.0 T-GDi LP és 1.0 T-GDI HP MHEV) erőforrás-konfigurációval 4,8 és 6,2 mFt-ért rendelhető és a Life szinten felül olyan tételeket is alaáron tartalmaz, mint a 16 colos könnyűfém keréktárcsák, az állítható magasságú első biztonsági övek, a LED nappali menetfények és helyzetjelző lámpák kívül, a bőrkormány, a tolatóradar, a vezetőoldali automata biztonsági ablakemelő belül. Ezen a szinten a vadonatúj, 10,25 colos méretű teljesen digitális műszeregység már alapáron jár, ahogy a 8 colos érintőkijelzős Display Audio rendszerért, a hátsó hangszórókért, a hangfelismerő Bluetooth rendszerért sem kell felárat kérni. Az opciók listája itt már igen gazdag, csak néhány példa: ráfutásos balesetet megelőző rendszer, kereszteződésbe kanyarodáskor ütközésre figyelmeztető rendszer, sávkövető rendszer, akár aktív, mögöttes keresztirányú forgalomfigyelővel is rendelkező holttérfigyelő rendszer, kanyarfénnyel rendelkező LED MFR fényszóró, Panoráma üvegtető, belső hangulatvilágítás, automata klíma, vezetékmentes telefontöltő, 10,25 colos érintőkijelzővel szerelt navigációs csomag Bluelinkkel, BOSE hangrendszer és Téli csomag. 


A csúcsot ezúttal is a Premium szint képviseli, amit szintén az összes erőforrással választhatnak az i20 leendő ügyfelei. A csúcsmodellt kívülről fényes fekete lökhárítóelemeiről, magasfényű fekete hűtőmaszkjáról (csak T-GDI-nél széria), alapáron járó LED MFR fényszóróiról, LED hátsó lámpáiról, lehet felismerni. Belül a Premium szint megvilágított piperetükröket, fém hatású belső kilincseket, belső hangulatvilágítást, fényre sötétedő belső tükröt, USB csatlakozós első kartámaszt, automata klímát, esőérzékelőt, merev csomagtérpadlót és csomagtérhálót is kínál. Ezeken felül opcióként pl. belső színcsomagot, kulcsnélküli rendszert, navigáció alapú intelligens sebességtartó automatikát (7DCT változatokon), parkolóasszisztenst és akár hátsó ülésfűtést is kérhetünk.


A vadonatúj i20 gyártása hamarosan megkezdődik a Hyundai Motor Assan Sanayi izmiti gyáregységében, ahonnan az első példányok valamikor idén októberben érkezhetnek meg a hazai Hyundai kereskedésekhez. 

A teljes árlista és műszaki adatok ezen a linken átböngészhetőek: hyundai.hu


Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei