A Hyundai továbbfejlesztette Bluelink rendszerét


A Hyundai Motor olyan új funkciók sorával bővítette Bluelink online telematikai szolgáltatásaink körét, amelyek tovább növelik a Hyundai ügyfelek vezetési élményét. 

A Hyundai korszerű Bluelink rendszere az intelligens jármű- és informatikai technológiákat ötvözi annak érdekében, hogy azzal fokozott kényelmet és biztonságot biztosítsanak a vezetők számára. A finomított felhasználói felület mellett a továbbfejlesztett Bluelink számos olyan új előnyt és szolgáltatást kínál a Hyundai ügyfelei számára, mint a Csatlakoztatott Útvonal, a Utolsó Mérföld navigáció és az élő parkolási információk, valamint egy új felhasználói profil funkció.

„Miután modellpalettánkba sikeresen bevezettük a Bluelinket, most az új i30 modellel kezdődően nagy örömmel kínáljuk az összekapcsolt járműszolgáltatások kibővített csomagját a Hyundai tulajdonosoknak" - mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing alelnöke. „A korszerű Bluelink platform további bővítésével izgalmas funkciókkal mutatjuk be elkötelezettségünket a Hyundai vásárlóknak nyújtott legfejlettebb technológia iránt." 

A Hyundai korszerűsített Bluelink rendszere fekete képernyőjével és kék ikonjaival új felhasználói felületet (UI) kapott, amelyen megjeleníthető az idő, az időjárás és ha a felhasználó azt kiválasztja, a térkép útmutatásai is. A térkép felhasználói felületét háromféle színkészlet és továbbfejlesztett sötétített éjszakai üzemmód közül lehet kiválasztani. A képernyő egy sor olyan GPS-alapú információt mutat meg a vezetők segítésére, mint pl. a jármű aktuális sebessége és a forgalmisűrűségre vonatkozó információk. A nyugodtabb vezetési környezet megteremtése érdekében a felhasználók a „Természet hangjai” néven különböző hangulatok közül választhatnak. Ide tartoznak a „nyugodt óceánhullámok”, „esős nap”, „szabadtéri kávézó”, „meleg kandalló” és „havas falu”.

Az új felhőalapú, Csatlakoztatott Útvonal navigációja a útvonalakat a Bluelink felhőkörnyezetének szerverén keresztül számítja ki, nem pedig az autó saját navigációs rendszerén keresztül. A csatlakoztatott útvonal választása a valós és a múltbeli sebességgel kapcsolatos információkat hasznosítja a GPS-en keresztül, amelyet a szerveren tárolnak és havonta frissítenek, hogy öt percenként frissítve előre jelezhessék a várható forgalmat. Ez a pontosabb forgalmi előrejelzést, pontosabb érkezési időket és megbízhatóbb útvonal-újratervezéseket  biztosít. Ezenkívül a technológia a felhasználók kedvenc útvonalainak megismerésére mesterséges intelligencát is használ.

Az új Utolsó Mérföld navigációs funkció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az autó leparkolása után a Bluelink segytségével folytathassák útjukat a célállomásig. A motor kikapcsolása után egy ikon jelenik meg a képernyőn, amellyel a vezető aktiválhatja az utolsó mérföld útmutatásait a Bluelink okostelefon alkalmazásban. A felhasználó ezután választhat a kiterjesztett valóság útmutatása vagy a Google Maps közül és okostelefonja segítségével  200 méter és 2 kilométer közötti távolságra vezeti tovább.

Az új felhasználói profil funkcióval a tulajdonosok legfeljebb két fő fiókot és egy vendégfiókot hozhatnak létre, amit profilképpel együtt feltölthetnek a Bluelink alkalmazásba. A felhasználói profil a vezető kedvenc járműbeállításait, például a tükrök helyzetét vagy kedvenc műszerfal-elrendezését is eltárolja a felhőben. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kényelmesen átvigyék kedvenc beállításaikat a Hyundai különböző autói között.

Az élő parkolási információ funkció a parkolási típus és a rendelkezésre állás témakörében új beállítási lehetőségekel szintén számos frissítést kapott. Összesen 43 ország összes nagyvárosában elérhetőek az utcai parkolás és azok árai - a korábbi 75 fontosabb város adatai helyett. A Bluelink korábbi verziójához hasonlóan a parkolási információkat GPS-en keresztül 15 percenként frissítik. Egy kilométerrel azelőtt, hogy a jármű megérkezik a célhelyhez, a képernyőn felbukkan egy parkolási ikon. Ezután a felhasználónak rá kell böknie az ikonra, a térképen pedig megjelenik az utcán és az utcán túli elérhető parkolóhelyek teljes listája.

Ezenkívül az élő benzinkútinformációk a korábbiakhoz hasonlóan az üzemanyagok árait tartalmazzák, de ezeket most a térképen különböző színekkel szemlélteti. A zöld pont viszonylag alacsony árakat, míg a piros pont a magasabb árakat jelöli. A parkolási információkhoz hasonlóan a benzinkutak árai is 15 percenként frissülnek. A Hyundai fejlesztői frissítették a POI-adatbázist, így a felhasználók most a La Liste éttermek minőségi választékából is kereshetnek. A felhasználók részletes információkat találhatnak az egyes éttermekről, például nyitvatartási időkről, a rendelkezésre álló ételek típusáról, stb.

A sebességmérő kamera funkciójának megjelenése is megújult. A vezetőket országutakon és városban 300 méterrel korábban figyelmeztetik, mielőtt a sebességmérő kamerához közelednek és egy kilométerrel korábban az autópályákon. Ezenkívül a GPS-alapú adatok a képernyőn mutatják a jármű valós sebességét , amelyet piros színnel emel ki, ha az autó túllépte a sebességhatárt. Az időjárási szolgáltatás megjelenését szintén frissítették és a Live Services szolgáltatásból a Bluelink menübe került. Az élő időjárást 20 percenként frissítik és a felhasználóknak lehetősége van elmenteni kedvenc városukat. Mostantól az időjárás-előrejelzés akkr aktiválódik, ha a felhasználó erre hangutasítást ad.

A felhasználók mostantól már egy olyan menüben kereshetnek címekett vagy Érdekes Pontokat, amely egy online „szabadszöveges keresés” alapján felhasznált adatokat hasznosít. Ezenkívül a POI keresés most már automatikus kitöltési funkcióval is rendelkezik, így megtakarítva a vezetők idejét az úticél kiválasztásakor.


Idén ősszel a már a Bluelink rendszerrel felszerelt Hyundai modellek vásárlói felkereshetik a hivatalos Hyundai képviseletüket, ahol egy szoftverfrissítés után élvezhetik ezeket az új szolgáltatásokat. Az új i30 lesz a Hyundai első olyan modellje, amelyet fel lehet szerelni a továbbfejlesztett Bluelink rendszerrel. Az új i30 korszerűsített kivitelű, új 1,5 literes T-GDI motorral és először egy 48 voltos lágyhibrid opcióval rendelkezik. Ezenfelül a sportos megjelenésű N Line csomag most először kapható az új i30 Wagon változaton is.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei