Visszahoznák a Hyundai Coupe modelljét?


A Hyundai egyik terméktervezési vezetője nagyon szeretné,  ha a vállalat egy olyan kupémodellt is készítene, amely a réges régen megszűntetett Coupe méltó utódja lehetne.  

Jóval azelőtt, hogy a mai Veloster N modellel a Hyundait a szakmai sajtó vérbeli sportautó-gyártóként ismerte volna el, a dél-koreai márka a Coupe, majd később a hátsókerekes Genesis Coupe modellel már megvillantotta, mire lehet képes. Az előbbi modell Tiburon/Tuscani néven 1996-ban mutatkozott be, hogy aztán a második generációval 2008-ban eltűnjön a süllyesztőben. A Hyundai a Coupe utódjaként az épp éledező Genesis prémium márkanévhez társulva ugyanebben az évben mutatta be a Genesis Coupe modellt, amely aztán a prémiummárka különválásával együtt szűnt meg 2016-ban. 


De vajon visszatérhet még a Hyundai kupéja? Erről kérdezték nemrég Scott Margasont, a Hyundai Motor America terméktervezési vezetőjét, aki meglepő nyíltsággal árulta el, hogy ha sikerül keresztülvinni, a Hyundai hamarosan újra olyan modellt fog kínálni, amilyen a Genesis Coupe volt. Ez az autó dögös formájával, hátsókerék-meghajtású padlószerkezetével és 306 lóerős V6-os motorjával lenyűgöző és erős autó volt. Korábban a MotorTrend magazin a hathengeres Chevrolet Camaro, a Dodge Challenger és a Ford Mustang összehasonlító tesztéjben is méltatta a Hyundai Genesis Coupe képességeit.   


Margason és Miles Johnson, a Hyundai Motor America marketingvezetője szívesen emlékszik vissza a Tiburon és utódja, a Genesis Coupe fejlesztéseinek részleteire. Többek között azt is felvetették, hogy a Coupe utódját Tiburon néven forgalmazzák az Egyesült Államokban. Ezt azonban később elvetették és inkább a Genesis Coupe nevet választották. 


Sajnos jelenleg egyelőre semmilyen konkrét jel nem utal arra, hogy a Hyundainál valóban döntöttek volna egy új sportkupé fejlesztéséről. A Hyundainál az N sportrészleg ugyan egy középmotoros, hátsókerekes sportkocsit készít, a Genesis pedig a sok limuzin és érkező hobbiterepjárók mellett állítólag egy kupémodellt is bemutat majd, ám ezek mindketten inkább drága és luxuskupék lesznek, semmint megfizethető árú „játszós” autók. 

Forrás: motortrend.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei