Michelisz Norbi nyerte a német TCR verseny futamát


Michelisz Norbi a Team Engstler vendégversenyzőjeként a Nürburgringen megrendezett ADAC Német TCR versenyén vett részt, ahol a magyar világbajnok futamgyőzelmet aratott. 

A jelenlegi Túraautó-világkupa bajnoka, Michelisz Norbert az ADAC Német TCR  bajnokság Nürburgringi hétvégéjén egy Hyundai i30 N TCR versenyautó volánja mögött kiválóan teljesített. Az idei szezon második versenyhétvégéjén Norbi a Hyundai Team Engstler VIP autóját kapta meg, amivel az első futamon szuverén győzelmet ünnepelhetett. A prominens vendég a második futamon a komoly küzdelem árán jutott fel az ötödik startpozícióból a másodikig, így ezzel a teljesítményével  dobogón fejezte be a versenyt.


Az eseményen először fogadtak nézőket az ADAC Német TCR kupa szervezői. A Hyundai Team Engstler két állandó pilótája kemény hétvégét tudhat maga mögött az 5 ezer szurkoló előtt, akiket a rendezők higiéniai koncepciója szerint három tribünre osztottak fel. A rutinos Antti Buri (Turku, Finnország) a hatodik részről helyről indult az első versenyen. A rajt utáni szakaszban a finn egy csapattársával, Nico Gruberrel (Grieskirchen, Ausztria) és Jessica Bäckman (Target Competition) vendégpilótával került összetűzésbe, aminek következtében a megsérült toronymerevítő miatt a boxba kényszerült, így végül csak a 12. helyen fejezte be a versenyt.


A második futamon, ahol a nyolc legjobb pilóta fordított rajtsorrendben indult, Buri az első sorból indult. A finn tíz körön keresztül egészen addig vezette a mezőnyt, amíg a korai rajtja miatt egy áthajtási büntetést kapott és egészen a kilencedik helyig esett vissza. A veterán pilóta ezután megpróbálta enyhíteni a károkat és a verseny végéig a hetedik helyig küzdötte fel magát, értékes bajnoki pontokat szerezve ezzel.


Az újonc Nico Grubernek, aki a szezon kezdetén, a Lausitzringen első győzelmét ünnepelhette, kevesebb szerencséje volt a Nürburgringen: az osztrák pilótának az első futam elején történt ütközés után a sérült autóját a boxban kellett hagynia. A z időmérő nyolcadik helyezettjeként a második futamon a pole pozícióból startolhatott, és kezdetben másodikként jó úton haladt csapattársa, Antti Buri mögött. A nyolcadik körben aztán a 18 éves pilóta egy hajtótengely-hibával volt kénytelen kiállni, így pontok nélkül maradt.


„A hétvége legfontosabb eseménye egyértelműen Michelisz Norbert, a Túraautó-világkupa bajnokának vendégszereplése volt” – mondta Andreas Klinge, a Hyundai Team Engstler csapatfőnöke. „Kiváló teljesítményt nyújtott, pole pozíciójával, győzelmével és második helyezésével jól beilleszkedett a csapatba. Nagy köszönet ezért Norbertnek és a Hyundai Motorsportnak. Állandó pilótáink, Antti Buri és Nico Gruber számára a hétvége viszont sajnos felejthető eseményeket hozott. Michelisz sikerei azonban lélekbalzsamok, ez azonban nem segítenek bennünket tovább a bajnokságban. Szerencsére a szezon még nem ért véget, és remélem, a szerencsétlenségeinket  ebben a szezonban itt véget értek." 


„"A második futamon a célom a dobogó volt” – mondta Michelisz Norbi, a Hyundai Team Engstler i30 N TCR VIP versenyautójának vendégpilótája. „Elégedett vagyok az eredménnyel, miután vasárnap csak a harmadik sorból tudtam kezdeni. Volt néhány szép párbaj, többek között Andreas Bäckmannel. A szombati győzelem és a vasárnapi második helyezés után elégedett vagyok az ADAC Német TCR bajnokság versenyhétvégéjével. Ez jó felkészítés volt a saját WTCR szezonomra." 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei