A Hyundai meghatározta célját az európai hidrogénteherautók piacán


A Hyundai Motor nemrég nyilvánosságra hozta, hogy egy évtized múlva 15 százalékos piaci részesedést szeretne az európai üzemanyagcellás haszonjárműpiacon.

A Hyundai Motor júliusban jelentette be, hogy a vállalat elindította a világon elsőként szériában gyártott Xcient Fuel Cell üzemanyagcellás teherautó első 10 darabos szállítmányát azeurópai Svájc felé. Akkor a Hyundai még nem hozta nyilvánosságra, milyen hosszabb távú tervei vannak az európai haszonjárművek piacán.


"A hidrogén üzemanyagcellás haszonjárművek piaca várhatóan elsősorban a nagyméretű teherautók és kamionok szektorában fog bővülni" - mondta a Hyundai Motor egyik képviselője egy konferenciabeszélgetésen. "Ezen európai piacon mi 2030-ra 12 és 15 százalék közötti részesedést célzunk meg."   

A képviselő ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az Egyesült Államokban a szigorodó környezetvédelmi előírások megkövetelik a gyártóktól, hogy a környezetbarát járművek felé forduljanak, így a kereslet ennek megfelelően ebben a szektorban ott is növekedni fog. "Amerikában elsősorban Kaliforniát célozzuk meg, ahol a hidrogén energia több figyelmet kap." 


A képviselő a soron következő üzemanyagcellás modellekről is beszélt: "A hidrogén üzemanyagcellás haszonjárművek közül így elsősorban a nagyobb teherbírású teherautókra és kamionokra összpontosítunk. A buszok terén elsősorban városi járműveket tervezünk, de emellett középtávú terveink között városközi, valamint hosszabb távon távolsági buszok fejlesztése is szerepel."

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei