Motional nevet kapta a Hyundai önvezető vállalata


A Hyundai Motor Group és az Aptiv bejelentette, hogy önvezető technológiákkal foglalkozó közös vállalatát Motional névre keresztelték.  

A koreai Hyundai Motor Group és az amerikai székhelyű Aptiv hivatalosan is bejelentették, hogy 54 milliárd dolláros közös tőkével megalapították a Motional önvezetéssel foglalkozó közös vállalatukat. Az elnevezés az angol "motion", azaz mozgás és az "emotional", vagyis érzelmes szavak kombinációja. A mozgás az önvezető járművek helyváltozatását jelenti, míg az érzelmek azt az elhivatottságot jelképezik, amellyel az emberek életvitelének biztonsága és bizalma iránt az alkotók éreznek.


A Motional története 2020 márciusában indult, amikor a Hyundai Motor Group és az Aptiv megállapodott a közös mobilitási befektetésről. A Motional feladata, hogy olyan 4-es szintű önvezető rendszert fejleszen és hozzon forgalomba, amely már vezetői beavatkozás nélkül képes mgoldan a forgalmi helyzeteket. Az idei évtől kezdve a vállalat teljesen automatizált önvezető rendszerek tesztelését kezdi meg, míg 202-től autonóm vezetési rendszereket és a kapcsolódó technológiákat kínálnak fel robotaxik és más mobilitási szolgáltatók részére.   

A Motional már számos úttörő önvezetési technológiával rendelkezik, amelyekkel jelentős mérföldköveket értek már el. Az Aptiv egy teljesen önvezető járművel 2015-ben elsőként szelték át az Egyesült Államokat, amit 2016-ban a világ első robotaxi projektje követett Szingapúrban. 2018 óta pedig Las Vegasban a világ legnagyobb robotaxi szolgáltatását biztosítják a helyi lakosság és az odalátogatók számára. A Las vegasi projektben az ügyfelk már több, mint 100 ezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást, amit 98 százalékuk a legmagasabb 5-ös osztályzattal értékelt.  


A bostni székhelyű vegyesvállalat Pittsburghben, Las Vegasban, Santa Monicában és Szingapúrban is rendelkezik irodákkal, amit nemrég egy szöuli kirendeltség megnyitásával bővítettek. A legújabb szöuli részleg további fontos technológiai központként önvezető technológiák tesztelésében vesz részt. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei