Szingapúrban gyártana villanyautót a Hyundai



Helyi lapértesülések szerint a koreai Hyundai Motor vállalat hamarosan megépülő szingapúri üzemében hagyományos mellett elektromos járműveket is készítene. 

A helyi Hyundai képviseletet ellátó Komoco Motors elnöke, Teo Hock Seng szerint a szöuli székhelyű autóóriás 2022-ben üzembehelyezésre kerülő szingapúri gyártóüzemében évente mintegy 30 ezer elektromos meghajtású autót kíván gyártani, amelyből 6 ezret a városállamban szeretnének értékesíteni. Az első itt készülő jármű várhatóan egy kompakt elektromos crossover lesz, amit Ioniq 3 néven vezethetnek piacra. 

A mintegy 28 ezer négyzetméteres szingapúri gyártóüzem májustól tervezett építési munkálatai a koronavírus-járvány kitörése miatt idén októberben kezdődhetnek meg. A Hyundai egyik, magát megnevezni nem kívánó illetékese szerint a gyárban több százan dolgoznak majd, de a beruházásról további részleteket nem árult el. A szigetállam nyugati részén felépülő létesítmény 2022 második felében kezdheti meg működését. 


Dél-Korea legnagyobb autógyártója korábban bejelentette, Ioniq márkanév alatt számos új elektromos modellt mutat be 2021-től a következő 5 év során, amelyekkel 10 százalékos piaci részesedést elérve 2025-ben már évi egymillió darabot szeretne eladni. A vállalat Szingapúrban egy új innovációs központot is létrehoz azért, hogy az autóipari beszállítói lánc technológiáját fejlessze és tesztelje, illetve az elektromos járművek termelési lépéseit kipróbálja.  

Tavaly októberben a Dyson vállalat feladta 2,5 milliárd dolláros szingapúri elektromos autók gyártásának terveit, mivel az eddig porszívókkal és hajszárítókkal foglalkozó cég nem tudta projektjét kereskedelmileg életképessé tenni. A Ford nagyjából 40 éve fejezte be autógyártását Szingapúrban, aminek következtében a szigeten máig nincs egyetlen autógyártó létesítmény sem.  

Forrás: businesstimes.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei