A Hyundai bemutatta a világ első panorámatető-légzsákját


A Hyundaihoz tartozó Mobis vállalat bejelentette, hogy sikeresen kifejlesztette a világ első panoráma üvegtetőbe épített légzsákrendszerét, amely a jármű borulása esetén megvédi az autó utasait.

Dél-Korea legnagyobb autóipari beszállítója, a Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis az elmúlt hónapban sikeresen zárta vadonatúj légzsákrendszerének végső tesztjeit, most pedig mindent megtesz azért, hogy mielőbb felkészülhessen az eszköz tömeggyártására. A vállalat hozzátette, hogy a 2002-re elkészült saját fejlesztésű légzsákok bevezetése óta a legnagyobb erőfeszítéssel dolgoznak az utasbiztonság növeléséért, így a panoráma üvegtetőlégzsák-rendszert a világon elsőként sikerült kidolgozniuk. A most elkészült rendszerhez a vállalat 11 új szabadalmat védett le.  

"Az idén júniusban megrendezett Nemzetközi Műszaki Konferencián számos globális autógyártó és kormányzati képviselet mutatott igen nagy érdeklődést a Hyundai Mobis új panorámaüvegtető légzsákrendszere iránt" - mondta a Hyundai Mobis egyik képviselője."A prémium hobbiterepjárók piacán történő bevezetést követően a Hyundai Mobis különböző járműkategóriákban fogja népszerűsíteni a légzsákot azért, hogy a vállalat a globális légzsákpiac egyik vezetőjévé váljon."


Az Amerikai Közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) szerint 2000 és 2015 között összesen 260 utas sérült meg az Egyesült Államokban. Az NHTSA már számos különböző tesztet hajtott végre, ahol a balesetek során a jármű napfénytetejének sérülési kockázatát vizsgálták meg, a Hyundai Mobis szerint a panorámatető-légzsák hatásosan meg tudja védeni a bent ülőket egy ilyen helyzetben. 

Az üvegtető teljes hosszában beépített légzsákrendszer az autó hátuljától előrefelé nyit ki, hasonlóan az autó oldalán elhelyezett függönylégzsákokhoz. Amennyiben a jármű érzékelői borulást jeleznek, az üvegtető-légzsák 0,08 másodperc alatt fújódik fel és védi az utasokat. A légzsák függetlenül attól minden esetben kinyílik, hogy az üvegtető nyitva volt, vagy csukva.   

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei