Különleges teszten a Hyundai i30 N első ügyfelei


A Hyundai i30 N First Edition első száz vásárlója egy különleges tesztvezetés keretében ismerkedhetett meg új álomautójukkal, ahol a technikai részleteket maga a Hyundai tesztközpontjának vezetője ismertette velük.

A Hyundai i30 N First Edition Performance változatának 275 lóerős teljesítménye különleges vezetési élményt nyújt. A száz darabos First Edition limitált exkluzív széria összes példányát a foglalás kezdete után két napon belül elkapkodták – ráadásul úgy, hogy előtte egyetlen ügyfélnek sem volt lehetősége megnézni az autót vagy kipróbálni azt. Pontosan ezért a  Hyundai német képviselete egy olyan szolgáltatáscsomagot állított össze, ami méltó az i30 N karakteréhez. Az i30 N First Edition megrendelésével a vevők a Frankfurti Autószalonon kipróbálhatták az autó prototípusát, ám ami ennél fontosabb, meghívást kaptak egy exkluzív eseményre a híres Nürburgring versenypályáján.     


A Nürburgring ugyanis a Hyundai i30 N második otthona, ahol a sportmodellt fejlesztették és több ezer körön és kilométeren keresztül tesztelték. A fejlesztés egyik legfontosabb kritériuma a magas csúcsteljesítmény és a maximális vezetési élmény mellett a megbízhatóság volt. Erre a legjobb bizonyítékot a Nürburgring 24 órás megbízhatósági versenyen elért kiváló eredményét szolgáltatta az i30 N, amelynek mindkét benevezett tesztpéldánya végigment a világ legkeményebb hosszútávú versenyén. 


Aztán egy októberi hétfő reggel Albert Biermann, a Hyundai Motor Nagyteljesítményű Járműfejlesztési Részlegének vezetője, az új Hyundai i30 N "apja" a Hyundai Nürburgring szomszédságában működő tesztcentrumában köszönthette a vendégeket. Biermann egyenesen Dél-Koreából érkezett vissza a Zöld Pokolba, hogy a rajongóknak személyesen magyarázza el, mire figyeltek oda különös tekintettel az i30 N fejlesztése során és milyen képességeket rejt a Hyundai új kompakt sportautója. 


A résztvevők a bemutató után saját maguk is meggyőződhettek autójuk képességeiről, hiszen az i30 N újdonsült vásárlói rutinos instruktorok vezényletével végighajszolhatták új autóikat a 20,8 kilométeres Nürburgring 73 kanyarján. "Sportautókat gyűjtök és az új Hyundait mindenképpen meg akartam szerezni" – mondta egy hamburgi vásárló. "Már önmagában a vagány világoskék fényezés miatt is. Most pedig mára versenypályán is vezethettem és le vagyok nyűgözve. Az i30 N minden várakozásomat felülmúlta és már alig várom, hogy újra beleülhessek!" Egy drezdai úr pedig így foglalta össze: "Az erő és a menetdinamika, amit ez a sportautó kínál, kivételes. Hűha, ezt nem vártam volna a Hyundaitól! Minden tiszteletem!"   


"A Hyundai számára ez az esemény egy premier volt" – mondja Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezetője. "Az első nagyteljesítményű szériaautóval a márka új utakon szólítja meg ügyfeleit. Szerettünk volna az i30 N első vásárlóinak egy különleges eseményt rendezni, ahol megtudhatjuk, hogyan értékelik az alig néhány napja átvett autójukat. Ez a közvetlen visszajelzés számunkra nagyon fontos. Szeretnénk ebből tanulni, a kompakt sportautó által kiváltott érzelmeket pedig a márkakép fejlesztésére fordítani."   


A Nürburgringen eltöltött izgalmas tesztnap végeztével a résztvevők egyetértettek abban, hogy az i30 N nemcsak a várakozásoknak felel meg, de túl is teljesíti azokat.  A hang szuper, az i30 N a váltások között is gázfröccsöt ad és  emellett sportos vezetési dinamikával rendelkezik. Az érzelmek nemcsak a kormány mögött, de a versenypálya korlátjánál is érezhető volt – a nagyjából egy órás körözés után az eredményhez nem voltak szükségesek szavak, az arcokon lévő széles mosoly egyértelműen elárulta a vásárlók lelkesedését. 


A Hyundai i30 N First Edition első száz vásárlója a lelkesedés és az állandó mosoly mellett más útravalót is kaptak: autójuk egy Albert Biermann által saját kezűleg aláírt alumíniumtáblát kapott, amely bizonyítja, hogy az a konkrét jármű valóban a leginkább vágyott első száz példány közül való. Az ehhez járó kiegészítő csomagban egy dzseki, egy póló, egy dombornyomott N logós sapka, egy esernyő, nyakpánt, N logós hátizsák és még sok más lapult. 


Az i30 N autóval a Hyundai első nagyteljesítményű sportmodelljét mutatta be. A Hyundai i30 új generációjára épülő i30 N fejlesztésének középpontjában a maximális vezetési élmény állt – a versenypályán éppúgy,mint a közutakon. Az "N" egyrészt Namyangra utal, amely a Hyundai fejlesztőközpontjának otthona, másrészt a Nürburgringre, amely a világ legkeményebb versenypályája. Nem mellékesen itt található a Hyundai európai tesztközpontja is. A sportos kapcsolatot pedig az N logó jelképezi, amely az élvezetesen kanyargós pálya egyik szakaszát mintázza.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei