Hárommillió Hyundai Elantrát adtak el Amerikában


A Hyundai Motor America szeptember végén értékesítette a hárommilliomodik Hyundai Elantra modellt, a vállalat pedig ebből az alkalomból egy ilyen autót adományozott a Harvey hurrikán alatt hőssé vált bátor férfinak.  

Henry Rogers, az Acadian Mentőszolgálat rohammentőse az első vonalból figyelhette meg a Harvey hurrikán romboló erejét,miközben 48 órán keresztül életeket mentett és a vihar közben magára hagyta családját és otthonát.


Miközben szolgálatban volt és több áldozatot is kimentett, Henry felesége három örökbefogadott gyermekével és három kutyájával egyedül maradt otthon. Amikor az árvíz betört otthonukba, Rogers felesége kénytelen volt összes gyermekét és kutyáit az ebédlő asztalára helyezni és elindult segítséget keresni. Gyerekeit és két kutyáját végül egy szomszéd mentette ki, de amikor a feleségét visszatért, már túl magasan állt a víz. Az asszony németjuhász kutyájával az ebédlőasztalon töltötte az éjszakát, míg végül Henry a szolgálat lejárta után délután hazaérve mentette ki feleségét és kutyáját a házból. Otthonukat és minden ingóságukat tönkretette a Harvey hurrikán.


A Baytown Hyundai márkakereskedésben Henry Rogers felbecsülhetetlen közszolgálatáért egy vadonatúj Hyundai Elantrát és egy Infinity hangrendszert kapott. „Azzal ünnepeljük meg a hárommillió eladott Elantra modellt , hogy egy helyi hős előtt tisztelgünk önzetlen szolgálatáért és a Baytown és Houston városáért tett erőfeszítéseiért” –mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America alelnöke.”A helyi hősök és akik elsőként reagáltak, mint Henry Rogers valódi példaképek lehetnek mindannyiunk számára és az amerikaiak legnagyobb értékét tükrözik.”    


Houston körzetében a Hyundai mindent megtesz azért, hogy vásárlói és kereskedői felépüljenek a Harvey hurrikán okozta pusztításból. A Hyundai katasztrófa-elhárítási programjában 750 dolláros kedvezményt ad a 2017-2018-as modelljeinek árából minden olyan Hyundai tulajdonosnak, akinek autója a hurrikán alatt kárt szenvedett. Emellett a Hyundai Hope On Wheels alapítvány 200 ezer dollárt adományozott öt texasi gyerekkórháznak, a Hyundai Motor America pedig további 300 ezer dollárral támogatta a térségben dolgozó Amerikai Vörös Kereszt munkáját.


A Hyundai Elantra először 1991-ben, 1.6 literes, 113 lóerős benzines motorral mutatkozott be Amerikában, ahol hamar a kategória legnépszerűbb modelljévé vált a versengő kompakt autószegmensben ismert jelentős értékelőnyének köszönhetően. 


Az ötödik generációs Hyundai Elantra gyártása 2010 novemberében kezdődött meg a Hyundai Motor Manufacturing Alabama üzemében. A HMMA Montgomery városában található gyárában jelenleg nagyjából 3 ezer fő dolgozik, akik a 2018-as Elantra és Sonata limuzinok mellett a 2018-as modellévű Santa Fe Sport modellt szerelik össze. 


A mostanra hatodik generációjába lépett 2018-as Hyundai Elantra merész aerodinamikus formája modern belső térrel, kategóriáján túlmutató felszereltséggel, felhasználóbarát technológiákkal és biztonsági eszközökkel párosul. Az Elantra hatféle felszereltségben készül, amelyekben olyan fejlett biztonsági rendszerek kaptak helyet, mint a holttérfigyelő, vagy.a mögöttes keresztirányú forgalomfigyelő, autonóm vészfékrendszer, sávtartó rendszer és alapáron mért hat légzsák plusz vezetőoldali térdlégzsák.


 Az új Elantra olyan, szegmensében elsőként kínált eszközökkel emelkedik ki kategóriájából, mint az automatikus csomagtér-nyitás, illetve a Clari-Fi zenei hangzásjavitó technológia. A Hyundai emellett három évre kiterjesztett Blue Link szolgáltatást is biztosit,  amelyben automatikus ütközésérzékelés, SOS vészhelyzeti segélyszolgálat, továbbfejlesztett országúti segélyszolgálat, havi műszaki jelentés és karbantartási emlékeztető is megtalálható. 

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei