Amerikában is kiállítják a Hyundai i30 N versenyautóját


A Hyundai Motor megerősítette, hogy az Európában már bizonyított i30 N versenyautó egy példányát  az október végén megrendezésre kerülő Las Vegasi SEMA tuningshow keretein belül kiállítják.  

A Hyundai i30 N szóban forgó példánya idén májusban részt vett a Nürburgringen megrendezett 24 órás tartóssági versenyen, ahol az autó már szériaközeli specifikációban szerepelt. Az autó a 24 óra leforgása alatt teljesítette a verseny 122 körét és ezalatt nagyjából 2 900 kilométert tett meg, mindezt pedig a Hyundai valaha volt első valódi sportkompaktjának tartóssági tesztjeként.   

Néhány hónappal az i30 N sikeres német versenye után az új modellt július közepén mutatták be hivatalosan, az autó elsőként a Frankfurti Autószalonon volt megcsodálható, gyártása pedig szeptember15-én kezdődött Csehországban.  Ezt követően az i30 N még 2017 vége előtt eljut a fontosabb európai piacokra.  


A Hyundai i30 N változatát egy 2.0 literes turbófeltöltéses négyhengeres benzinmotor mozgatja, amely alapesetben 250 lóerős. Amennyiben a vásárló megrendeli a Performance csomagot, a maximális teljesítmény 275 lóerőre emelkedik, amellyel az i30 N 6,1 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet.  

Ahogyan az egy valódi sportautó-gyártótól elvárható, a Hyundai sem csak arra koncentrált, hogy autója az egyenesekben legyen gyors. Ennek megfelelően a futóművet adaptív lengéscsillapítókkal optimalizálták a teljesítményhez és a Performance csomagban elérhető adaptív differenciálzár (e-LSD) az elsőkerék-meghajtású spotautók között kiemelkedő kezelhetőséget ígér. 


A kiállításon történő bemutatás ellenére a Hyundai nem tervezi az i30 N piacra dobását az Egyesült Államokban , helyette várhatóan jövőre jelenik meg a második generációs Veloster N a kínálatban.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei