Mikkelsen a Hyundainál marad


Még mielőtt a Spanyol-ralin a csapat színeiben debütálna, a Hyundai Motorsport hivatalosan bejelentette, hogy Andreas Mikkelsen két évre,a 2018-as és a 2019-es szezonra a koreai gyári csapathoz szerződött.

Andreas Mikkelsen korábban a versenysorozatból azóta visszavonult Volkswagen Motorpsort pilótájaként , ahol számos sikert elért, köztük 2015-ben a Spanyol-ralin, 2016-ban pedig Lengyelországban és Ausztráliában is győzni tudott. Egy kisebb Citroenes kitérő után a Hyundai Motorsport nemrég bejelentette, hogy az idei szezon utolsó három futamára negyedik pilótaként szerződtették a norvég pilótát.  A csapat most ezt kiegészítve közölte, hogy Mikkelsen Anders navigátorával közösen két éves megállapodást írt alá a csapathoz.  


„Nagyon örülök neki, hogy a Hyundai Motorsport felajánlásának köszönhetően teljes idejű helyet kaphatok a 2018-as és 2019-es szezonban” – mondta Andreas. „Még a csapat színeiben történt első versenyem előtt úgy érzem, gyorsan beilleszkedtem.  Tisztán látszik, hogy egy világklasszis csapathoz csatlakozom, amelynek reálisak az esélyei az egyéni és a konstruktőri világbajnokságban. Alig várom, hogy a következő évi Monte-Carlo ralitól kezdődően segítsek ezt a célt elérni és saját jelenlétemmel küzdjek a bajnoki címért.”    


Michel Nandan csapatfőnök ugyanilyen méltató szavakkal dicsérte legújabb szerződtetett pilótáját: „Andreas egyike azon pilótáknak, akik gyorsan beilleszkednek és belevágnak a dolgok sűrűjébe. Néhány alkalommal már járt az alzenaui bázisunkon is, ahol megcsillogtatta határozottságát és szakmai rátermettségét is. Nagy örömmel köszöntjük őt a fedélzeten az elkövetkező két teljes szezonra.”  


Andreas a spanyol versenyre készülve már az i20 Coupe WRC képességeit is megízlelhette. Nandan a tesztről szólva annyit tett hozzá: ”Nagyon pozitív és hasznos visszajelzéseket tudott adni számunkra. Vezette már az i20 R5 verziót is, ami tovább segítette a csapattevékenységének megismerését. Alig várjuk, hogy a Hyundai Motorsport pilótájaként láthassuk őt akció közben a szezon utolsó három versenyén, a következő szezonban – és azon túl is.” 


A Hyundai Motorsport azt is bejelentette, hogy Andreas Mikkelsen szerződtetése nem befolyásolta a többi pilóta érvényes 2018-as szerződését.  

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei