Művészi projekt a Hyundai Ioniq alapjain


A Hyundai Motor egy vadonatúj művészeti és technológiai projektet mutatott be Amerikában, amelynek alapjául a vállalat környezetkímélő Ioniq modelljét választották.    

A Los Angelesi Művészeti Múzeum (LACMA) Művészeti és Technológiai Laboratóriumának „Járható szinapszis” elnevezésű projektjében Jonathon Keats a jövő utazását álmodta meg azzal, hogy a Hyundai Motor legújabb, megújuló energiát hasznosító modelljét összekötve az idegtudományi technológiával a vezetők kommunikálhatnak saját autójukkal.  


A LACMA projektjében résztvevő Ioniq modellt úgy alakították át, hogy az autó sebességének növelésével a járműben hallgatott zene sebessége is gyorsul, így a vezető képes érzékelni a sebesség hatását. Az autó haladása közben érzékelt úthibákat, illetve erőhatásokat a jármű továbbítja a hangszórókhoz, amivel azt az érzetet kelti, hogy a vezető és autója szinkronba kerülnek, így javítva a vezető koncentrációját.   

„Az Ioniq Projekt kiterjesztéseként a Hyundai Motor folyamatos elkötelezettséget érez az olyan innovatív mobilitási megoldások teremtésére, amelyek a korlátok nélküli mozgást teszik lehetővé és javítanak ügyfeleink életmódján” – mondta John Suh. a Hyundai Motor alelnöke. „Folyamatosan azt kutatjuk, hogya mobilitás új formái hogyan segíthetnek túljutni a közlekedés jelenlegi korlátjain. Ezt a területet a művészi és technológiai projektek által tudjuk egészen új módon kutatni.” 


„Számomra ez az együttműködés figyelemre méltó lehetőséget biztosított a közlekedés jövőjének tanulmányozására egy olyan vállalattal,amely az iparág élvonalába tartozik” –mondta Jonathon Keats. „Nagyon sokat profitálhattam John Suh és a Hyundai mérnökök szakértelméből, ahogyan a LACMA támogatásából is, amelyek együtt lehetőséget nyújtottak arra, hogy a Járható szinapszissal a legyőzhessem  a hagyományos gondolkodásmódot.”

A projekt két éves fejlesztési időszakában a Hyundai Motor nemcsak az Ioniq modellt, de szakmai tanácsokat is biztosított Jonathon Keats számára. A Művészeti és Technológiai Laboratórium a Los Angelesi Művészeti Múzeum hosszú távú partnerprogramja, amelybe a legújabb technológiákat, így pl. drónokat, kiterjesztett valóságot és 3D nyomtatást is művészeti célokra használják fel.  


A Hyundai Motor a Google, a SpaceX és a Nasa mellett a projektek egyik szponzoraként minden évben négy-hat művész számára pénzügyi, technológiai támogatást nyújt. „Továbbra is lehetőséget biztosítunk arra, hogy két külön világot művészien összekeverjünk és kreatívan képzeljük el a jövő mobilitását” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője.  

Forrás: koreabizwire.comhyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei