Nyolcéves mélyponton a Hyundai amerikai részesedése


A Hyundai csoport Kína utáni második legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban is nehézségekkel néz szembe, miután piaci részesedése nyolc éve nem látott mélységbe zuhant az év első kilenc hónapjában.

A Hyundai Motor és leányvállalata, a Kia Motors újabb nehézségekkel találta szembe magát az Egyesült Államok autópiacán, ahol három évtizede is sok küzdelemmel tudott betörni és azóta is számos problémán kellett keresztülverekednie magát többek között a járművek minősége miatt. Most újabb probléma merült fel, miután a két autógyártó együttesen a tavalyinál 10,2 százalékkal kevesebb, 969 670 autót értékesített idén január és szeptember vége között. Ebből a Hyundai  12,9 százalékkal kevesebb, 587 688 db, a Kia pedig 6,9 százalékkal kevesebb, 457 930 db autót adott el.  

Ezzel a világ ötödik legnagyobb autógyártója, a Hyundai csoport 7,5 százalékos piaci részesedést ért el az Egyesült Államok hatalmas autópiacán 2017.első háromnegyed évében. Tavaly ugyanekkor a két gyártó még 8,2 százalékkal részesedett ugyanebből a piacból. Ez az idei eredmény 2009 óta a legalacsonyabb, amikor ugyanez az arány mindössze 7,0 százalékra esett. A piaci részesedés csökkenése ellenére a csoport továbbra is a piac hatodik legnagyobb szereplője, ám a Hyundai-Kia és a hatodik Nissan közötti távolság a tavalyi 1,4 százalékról 2,4 százalékra növekedett idén.


"A jelenleg az Egyesült Államokban forgalmazott Hyundai és Kia modellek elég idősek" - mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. "A Hyundai Motor úgyszólván egyetlen új modellt sem mutatott be idén az államokban. Ez azonban jobb lesz, hiszen jövő év elején érkezik az új Kona és a Genesis G70" - tette hozzá a képviselő.   

Az időszak végén, szeptemberben 14 401 darabbal az Elantra volt a legnépszerűbb az Egyesült Államokban, amelyet a Santa Fe 11 420, illetve a Tucson 10 118 darabos eredménnyel követett. A prémium Genesis márka G80 modelljéből 1 369 darab kelt el szeptemberben, amely mellett 3 régi Genesis Coupé eladásáról is beszámoltak. Az amerikai piacon gyorsan felfutó hobbiterepjáró-eladások fontos szerepet játszottak a főként limuzinokban erős Hyundai Motor eredményeinek csökkenésében. 

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei