Gyártásba került a Hyundai legújabb kínai limuzinja


Dél-Korea vezető autógyártója, a Hyundai Motor gyorsan talajt vesztett  Kínában,ahol most bevezetett Reina modelljével igyekszik ezt megfordítani a világ legnagyobb autópiacán. 

A Hyundai Motor és a kínai BAIC Motor kínai közös vállalata, a Beijing Hyundai Motor bejelentette, hogy megkezdődött a vadonatúj Reina kiskompakt limuzin sorozatgyártása. Az új modell a Kínában rendkívül sikeres Verna modell 2010-ben megjelent alapjaira épül és a sajtóközlemény kiemeli, hogy az elődnek tekintett Vernából azóta idén augusztusig 1,16 millió példány kelt el. 


A Beijing Hyundai tavaly óta termel a kínai Csangcsou városában felállított negyedik gyártóüzemében és augusztusban nyitotta meg ötödik gyárát Csungking városában. A vadonatúj Reina modell az első olyan modell, amely a Csungkingi üzemben gördült le a szerelőszalagról, amely elsősorban a helyi vásárlóközönség számára készült. 


„Az új Reina nemcsak elérhető és gazdaságos, de biztonságos és modern, amely így képes a fiatalabb vásárlóközönség megnyerésére is” – mondta a Beijing Hyundai egyik képviselője. „Új modellünket úgy fejlesztettük, hogy az a húszas éveinek közepén vagy végén lévő vásárlók igényeinek is megfeleljen.”


A Hyundai Reina egyetlen 1.4 literes benzines motorral készül, amelyet alapból ötfokozatú kézi váltóval szállítanak, pluszpénzért pedig négyfokozatú automatával is kérhető.  Ezzel a motorral  a Hyundai szerint az autó nagyon gazdaságos, miközben forgatónyomatéka a kategória egyik legjobbja.


A vadonatúj Hyundai Reina a 2017-es Csungking Autószalonon mutatkozott be júniusban.  A helyi média ezt követően dicsérte az autó modern formavilágát, kiváló fogyasztását és kategóriavezetően hatalmas csomagterét, amely mellett a Reina biztonsági felszereltsége is példás.  


Az amerikai rakétavédelmi rendszer miatt elmérgesedett koreai-kínai diplomáciai viszony következtében a Hyundai idén január és augusztus között 404 300 autót tudott eladni Kínában, ami 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A Hyundai leányvállalata, a Kia Motors eladásai még ennél is többet, 53 százalékot zuhant, így a tavalyi 368 686 helyett csak 172 674 új autót tudtak értékesíteni a világ legnagyobb piacán.

Forrás: pulsenews.co.kr, yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei