Máris hatezren várnak a Hyundai Kona Electricre Norvégiában


A Kona a Hyundai legújabb hobbiterepjárója, amelynek jövőre érkező teljesen elektromos változatára máris hatalmas az érdeklődés, csak Norvégiában több mint hatezren jelezték vásárlási szándékukat.

A Hyundai norvég importőre október elején hozta nyilvánosságra az első információkat a jövőre bemutatkozó Kona Electric modellről. Mindezt megelőzve már több mint 3 ezer norvég ügyfél egy regisztrációs oldalon keresztül jelezte, hogy szándékában áll egy ilyen modellt megvásárolni.  Az első hivatalos információk közzétételét követő durván egy hét leforgása alatt újabb 3 ezer regisztráció érkezett az oldalra. Mindezt anélkül, hogy bárki is látta volna az új modell szériaváltozatát! Más autógyártókkal ellentétben a Hyundai nem számít fel előleget azoktól, akik jelzik vásárlási szándékukat.  


„Az érdeklődés hatalmas. Amikor hétfő reggel megnyitottam a levelezésem, annyira megdöbbentem, hogy szinte nem is volt szükségem a reggeli kávéra. Több mint 2 500 új regisztráció érkezett három nap alatt” – mondja Christian Stenbo, a Hyundai Norge marketingvezetője.  Az érdeklődők száma azóta folyamatosan tovább emelkedik, ami egyértelműen az autónak köszönhető. „Nem is csoda, tekintve, hogy ez egy népszerű elektromos kisterepjáró lesz, amely nagyon hosszú hatótávval rendelkezik” – tette hozzá Stenbo.


A 2018 első felében érkező új Hyundai Kona Electric a most kapható 120 lóerős Ioniqnál jóval erősebb, 204 lóerős villanymotort kap és annyi bizonyos, hogy kétféle akkumulátorral lesz rendelhető. „Azt már tudjuk, hogy az autó 39,2 és 64,2kWh-s kapacitású akkucsomaggal érkezik. Ez azt is jelenti, hogy ez a két vonzó új elektromos autó  hosszú és még hosszabb hatótávval fog rendelkezni” – mondja  Øyvind L. Knudsen,a Hyundai termékmenedzsere,.Azt is hozzátette, hogy a két verzió becsült hatótávja 300 és 500 kilométer, így reményeik szerint a Kona Electric a piac egyik legvonzóbb ajánlata lehet.  


Az új Kona Electric árazásán jelenleg még dolgoznak, de a Hyundai szerint az Ioniqhoz hasonlóan versenyképes árakat igyekeznek kialakítani. Az autó biztonsági és kényelmi felszereltsége minden igényt kielégít, amelynek része lesz a Head-Up kijelző, a KRELL prémium hangrendszer, a LED fényszóró, illetve a szellőztetett bőrülések is- mindez vonzó árcédulával. Knudsen azt is hozzátette, a csomag része lesz természetesen a vészfékrendszer és a körkörös radarvédelem. És persze ehhez jön a vonzó külső-belső formaterv, a nagy hasmagasság és a piacvezető garanciacsomag.  


Az új Hyundai Kona benzinmotoros változatai november elejétől lesznek Norvégiában kaphatóak, míg a Kona Electric első példányai 2018 júniusában érkezhetnek meg ugyanoda. 

Forrás: hegnar.no

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei