Százezer villanyautót gyártana a Hyundai


A Hyundai csoport két autómárkája úgy határozott, hogy az eredeti terven felül további 20 ezer darabbal növeli a jövőre megjelenő Hyundai Kona és Kia Niro elektromos modellváltozatainak termelését.

A már meglévő Hyundai Ioniq Electric, illetve a 2014 óta piacon lévő Kia Soul EV modellekkel, valamint a részben elektromos hajtással működő Hyundai Sonata és Kia Optima plug-in hibrid modellekkel együtt az autóipari csoport összesített villanyautó-termelése jövőre meghaladja a 100 ezer darabot. A Hyundai csoport ezt követően is gyorsan kívánja tovább növelni villanyautóinak termelési darabszámait és ezzel együtt megerősíti a Toyota mögötti második helyét a környezetbarát járműpiacon.   


A legfrissebb iparági források szerint a Hyundai Motor és a Kia Motors a jövőre bemutatkozó Kona EV modellből 18 600, a Kia Niro EV-ből pedig 21 ezer darabot kíván előállítani évente. Ezek a számok 38 és 66 százalékkal magasabbak, mint a tavaly eredetileg tervezett termelési mennyiségek. 


A Hyundai csoport ezen legújabb lépése, a termelési mennyiség kezdeti növelése a már piacon lévő Ioniq Electric modellnél szerzett tapasztalatok alapján született meg. A Hyundai a gyártás tavaly júniusi beindulásakor havi ezer darabot kívánt előállítani, ám ezt a vártnál jóval magasabb kereslet miatt később havi 1 800 darabra emelte. 


Ennek ellenére a termelés még mindig lemaradásban van és a vállalat még a mai napig lemaradásban van, holott a bevezetés óta már több mint egy év is eltelt. Az elektromos mobilitás elterjedéséért felelős koreai Környezetvédelmi Minisztérium rámutatott, hogy a Hyundai Motor termelési nehézségeinek következtében tavaly nem sikerült elérni a tervezett mennyiségű villanyautó értékesítését.   


Minthogy a Hyundai Motor és a Kia Motors is úgy határozott, hogy jelentősen növelik jövőre érkező új elektromos modelljeinek gyártási kapacitását, a környezetbarát járművek termelési mennyisége – a hibrideket nem számítva – átlépi a 100 ezer darabot. A két vállalat jelenleg egy év alatt 20 ezer Ioniq Electric és Kia Soul EV-t tud előállítani. Ezek mellett 40 ezer Hyundai Ioniq, Sonata, Kia Niro és Optima PHEV modellt gyártanak Koreában. Ehhez adódik a jövőre érkező Hyundai Kona EV és a Kia Niro EV 40 ezer darabos termelése. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei